Formule 1

UPDATE: Harde wind raast over het circuit, lastig begin voor Sergio Perez en Lewis Hamilton + UITSLAG

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 februari 2024 08:59

De tweede dag van de pre-season test in Bahrein is onderweg. Max Verstappen komt vanochtend niet in actie, maar neemt teamgenoot Sergio Perez de hele ochtend het stuur over van de Red Bull RB20. Bekijk hieronder de tussentijden na het eerste uur van de tweede dag.

Bahrain F1 Testing

Het tweede uur van de test begint redelijk rustig. Veel coureurs staan rustig in de pitlane te wachten, terwijl Guanyu Zhou inmiddels al 36 rondjes heeft gereden in zijn Sauber. Logan Sargeant blijft vrolijk doorrijden in zijn Williams en heeft aan het einde van het tweede uur al dertig ronden gereden en noteert halverwege het tweede uur de derde tijd. De Amerikaan probeert veel met de Williams en schiet dan ook enkele keren rechtdoor.

Halverwege het uur begint de baan iets voller te raken. Lewis Hamilton begint aan zijn laatste jaar bij Mercedes, maar hoopt het op een hoogtepunt af te sluiten. De Brit trapt aardig door en reed binnen twee uur 27 rondjes op het circuit van Sakhir. Hij rijdt met de nieuwe en veelbesproken voorvleugel, maar lijkt relatief veel last te hebben van de harde wind. Hij schiet meerdere keren wijdt. Sergio Perez heeft nog geen competitieve tijd neergezet, nadat hij remproblemen kende in het eerste uur. In de laatste seconden van het tweede uur rijdt hij naar de vierde tijd

Na twee uur gaat Charles Leclerc aan de leiding, maar hij reed enkele kwalificatie-achtige rondjes. In totaal werkte de Monegask 29 rondjes af. Oscar Piastri noteert de tweede tijd en reed 23 ronden. Guanyu Zhou is tot nu toe de kilometer vreter met 38 rondjes.

Volg de live timing voor de pre-season test op het Bahrain International Circuit via deze link.

Testing F1 Max Verstappen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS