Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Trident Motorsport is met Richard Verschoor extra gebrand op succes in Monza: "Positieve fase"

Uitgegeven door Deni Volkers • 9 september 2022 03:02

Het FIA Formule 2-kampioenschap zal zich opmaken voor het laatste deel van een zwaar tripleheader-weekend op Monza. De serie verhuist van Nederland naar Italië en Trident Motorsport zal zich thuis opstellen na de positieve tweede plaats die Richard Verschoor behaalde in de Feature Race op Zandvoort.

Trident Motorsport Giacomo Ricci

"De thuisronde is eindelijk aangebroken en we zijn extra gemotiveerd voor Monza. We zullen gesteund worden door ons publiek en we zijn er echt op gebrand om hen niet teleur te stellen", zei Giacomo Ricci, Team Manager van Trident Motorsport, die hoopt na de tweede plek van Richard Verschoor op CM.com Circuit Zandvoort dat de equipe de flow kan doorzetten in Monza. "We gaan door een positieve fase van het seizoen. We zijn terug in de goede vorm die we in het eerste deel van het kampioenschap hadden en het evenement in Monza kan niet op een beter moment komen. Zoals altijd zullen we moeten vechten om resultaten te scoren en dat zal afhangen van de kwaliteit van ons werk. De voorbereiding voor de race in Monza is grondig geweest, ondanks de korte tijd die beschikbaar was in dit krappe deel van het jaar. Nu zal het, zoals gewoonlijk, aan het circuit zijn om de antwoorden te geven!"

Het FIA Formule 2-kampioenschap gaat vrijdagochtend om 10.25 uur van start met een vrije training van 40 minuten. De kwalificatie vindt later die dag plaats om 18.30 uur. De Sprint Race staat gepland voor zaterdag om 18:00 uur. De Feature Race, waarmee de voorlaatste ronde van het seizoen wordt afgesloten, begint op zondag om 10.05 uur. De activiteiten op het circuit zullen volledig live worden uitgezonden door Sky Sport F1 en in Nederland op Viaplay.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS