Formule 1

Toto Wolff weerlegt sneer van Christian Horners '220'-claim voor vertrek van personeel Mercedes naar Red Bull

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 mei 2024 18:30

Christian Horner moet 'aan zijn rekenwerk werken'. Toto Wolff weerspreekt de bewering van de Red Bull-teambaas dat hij '220' mensen van de motorafdeling van Mercedes heeft meegenomen naar Red Bull.

Christian Horner Red Bull Racing F1


Horner en McLarens Zak Brown hadden onlangs een woordenwisseling in de media over personeelswisselingen, waarbij de Amerikaan verklaarde dat het vertrek van Adrian Newey slechts de 'eerste domino zou zijn die zou vallen' bij Red Bull. Wolff beweerde dat hij een toevloed aan cv's van Red Bull-personeel heeft gezien en stelde daar ook vragen over. Hij antwoordde: "Zak heeft helemaal gelijk, we zien cv's van Red Bull over de hele linie."

Horner kon hun opmerkingen niet waarderen en schoot terug: "Mercedes, we hebben 220 mensen van HPP naar Red Bull Powertrains gebracht. Dus als we het hebben over het verliezen van mensen zou ik me meer zorgen maken over die 220 dan over één of twee cv's."

Het lijkt er echter op dat Horner er met zijn 220' behoorlijk naast zit. Wolff werd in Imola gevraagd naar dat getal en zei: "Je moet aan je wiskunde werken. Negentien ingenieurs. Wat die aantallen ook zijn, er zijn natuurlijke schommelingen in de personeelsbestanden van de teams. Dat is volkomen normaal. We hebben een motorafdeling die zo goed is als maar zijn kan, met een topleiding. Er is geen millimeter waarvan ik zou willen dat het anders was, voor wat betreft de organisatorische opzet en de mensen die er werken en met wie ik het geluk heb om te werken. Het is gewoon een perfecte organisatie."

"Je ziet dat ze gewoon leveren en dat doen ze al heel lang. Sinds 2014 zijn we zo'n beetje de benchmark. Ik kan niet wachten tot het 2026 is en de verschillende prestatieniveaus van de krachtbronnen zien", aldus Wolff.

Teambaas Christian Horner geeft in deze video een eerste indruk van de nieuwe faciliteiten die binnen een jaar zijn opgebouwd. Het team van Max Verstappen koos ervoor om de motoren in eigen huis te gaan ontwikkelen:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS