Formule 1

Toto Wolff vertelt wie de meest waarschijnlijke kandidaat is voor het beschikbare F1-Mercedes-stoeltje...

Uitgegeven door Peter Vader • 11 april 2024 19:32

De coureursmarkt van 2025 is verrijkt met een nieuw vrijgevallen stoeltje, na het bekendmaken van zijn vertrek bij het team van de Silberpfeilen door Lewis Hamilton. Het zitje bij Mercedes is voor vele F1-coureurs ongetwijfeld erg verleidelijk. In de eerste plaats voor Carlos Sainz. Maar Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft er ook geen geheim van gemaakt dat hij Max Verstappen bewondert, en dat hij bereid is hem te contracteren als Verstappen Red Bull zou verlaten. Fernando Alonso werd genoemd als kandidaat, maar maakte vandaag bekend dat hij bij Aston Martin blijft. En zelfs Valtteri Bottas kwam even in beeld, hoewel dat inmiddels weer volledig van de baan is. Maar het hoeft niet per se een Formule 1-coureur te zijn. Nu George Russell klaar staat om de teugels over te nemen van het Mercedes-team, komt ook een aanstormend jong talent naar boven drijven: Andrea Kimi Antonelli!

Kimi_Antonelli F1 Mercedes Foto 1
Aanstormend talent Kimi Antonelli is de meest voor hand liggende kandidaat voor het vacante Mercedes F1-stoeltje

De Oostenrijkse Mercedes-teambaas brengt Andrea Kimi Antonelli al in 2025 dichter bij Mercedes in de F1. Hij houdt het jonge Italiaanse talent al jaren in de gaten, die nu is betrokken bij het Wereldkampioenschap Formule 2. Antonelli ging na zijn overwinning in de FRECA-serie verder, sloeg de F3 gewoon over en sloot zich aan bij PREMA in de belangrijke Formule 2-serie. Nog steeds zonder podium heeft hij al een substantiële verbetering laten zien. Daarom prees Toto Wolff hem onlangs met een aantal hele positieve woorden: "Hij is absoluut een zeer sterke kanshebber voor die zetel", vertelde hij aan het bureau Xinhua en vervolgde: “Ik wil de ontwikkelingen van zijn seizoen in de F2 zien, maar we zullen wachten om te begrijpen wat er met de andere coureurs in de Formule 1 zal gebeuren. Ik twijfel niet aan zijn talent, zijn pure snelheid en aan zijn ‘kunnen’. We zouden hem sinds het karten niet hebben gesteund als we niet hadden geloofd in zijn potentieel en zijn mogelijkheden om in een Mercedes te rijden."

“Ik wil me niet haasten. Kimi Antonelli maakt deel uit van onze ideeën voor volgend jaar en bevindt zich potentieel in de sterkste positie, en om deze reden hoeven we geen overhaaste beslissingen te nemen. Andere coureurs zullen op korte termijn moeten beslissen wat ze gaan doen, maar ik heb het gevoel dat we ons niet moeten haasten ”, besloot Mercedes teambaas Toto Wolff, die stiekem hoopt op een klein wonder en wacht op ene Max Verstappen...

Kimi_Antonelli F1 Mercedes Foto 2Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS