Formule 1

Fernando Alonso verlengt bij Aston Martin: "Ik blijf nog even"

Uitgegeven door Bart • 11 april 2024 18:19

Fernando Alonso heeft een nieuw contract ondertekend bij Aston Martin. De 42-jarige Spanjaard maakt zo een einde aan de speculaties dat hij mogelijk naar Mercedes of Red Bull zou overstappen. Het betreft een meerjarige verbintenis tussen Alonso en Aston Martin en dus zal de tweevoudig wereldkampioen ook bij de ingang van de nieuwe reglementen in 2026 in de Formule 1 actief zijn.



"Er is de afgelopen maanden veel over mijn toekomst in de Formule 1 geschreven, maar vandaag kan ik aankondigen dat ik nog voor meerdere jaren bij Aston Martin blijf", zegt Alonso op de website van zijn team. "Aan het begin van het jaar heb ik aangegeven dat ik eerst wilde bepalen of ik wilde blijven racen. Vanaf het moment dat ik in 2023 bij het team kwam, voelde het als thuis. In 15 maanden tijd hebben we veel bereikt, met enkele memorabele podiums en gevechten."

"Ik ben Lawrence, Martin en Mike dankbaar voor hun vertrouwen in mij. Samen met Lance kijken we ernaar uit wat we nog kunnen bereiken. Dit is pas het begin van dit project en daar ben ik trots op. Fysiek ben ik nog op mijn best en de honger heb ik nog altijd. Ik blijf alles geven om dit team te helpen aan een wereldtitel."

Fernando Alonso



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS