Formule 1

Toto Wolff gaf nu ook zijn mening over de zaak Horner: "Wij zijn een mondiale sport en wij zijn rolmodellen!"

Uitgegeven door Peter Vader • 21 februari 2024 17:02

In Bahrein blijft de zaak rondom Christian Horner het gesprek van de dag. Zo erg zelfs, dat concullega Toto Wolff ook een uitspraak deed over de aanzwellende geruchten over een breuk tussen Horner en Red Bull. De Oostenrijker, zelf net bekomen van een schandaaltje dat de kop in werd gedrukt, wilde niet te veel in details treden, maar hij aarzelde niet om zijn mening te ventileren. Hij herhaalde nadrukkelijk hoe belangrijk het is om positieve voorbeelden te geven: “Ik denk dat het duidelijk is dat de F1 en de teams een voorstander zijn van inclusie, gelijkheid, eerlijkheid en diversiteit. Het gaat er niet alleen om erover te praten, maar ook om het van dag tot dag in de praktijk gestalte te geven. Ik geloof dat dit de norm is die we voor onszelf moeten stellen. Wij zijn een mondiale sport, een van de belangrijkste sportplatforms ter wereld. En wij zijn rolmodellen. Maar dit gezegd hebbende, is er de afgelopen weken veel gespeculeerd, speculaties waar we over hebben gehoord, en er gebeuren nog steeds veel dingen.”

Toto_Wolff_niet_blijToto Wolff gaf ook zijn mening over de zaak Horner: "Wij zijn een mondiale sport en wij zijn rolmodellen!"

Wolff vertrouwt erop dat het onderzoek van Red Bull licht op de zaak zal werpen : "Ik denk dat wat Red Bull is begonnen als een onafhankelijk onderzoek, als dit op de juiste manier wordt gedaan, met transparantie en met die nauwkeurigheid, ik denk dat het goed is dat we iets moeten monitoren. Wat zijn de resultaten, wat betekent het voor de F1 en hoe kunnen we ervan leren." Tenslotte hoopt de Oostenrijker dat de voor veel turbulentie zorgende zaken buiten de baan, zo snel mogelijk opgelost worden: “We willen het over racewagens hebben. We willen het over sport hebben, in plaats van over dit soort onderwerpen die heel erg cruciaal zijn en die niet alleen over het team gaan. Het is een fenomeen of een probleem voor de hele F1. En in het algemeen voor ieder individu dat daar werkt.”

Toto_Wolff_en_Christian_Horner
Ze waren al geen dikke vrienden, maar het lachen zal nu helemaal ver te zoeken zijn...Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS