Formule 1

Negen Formule 1-teams staan pal achter Toto en Susie Wolff: "Wij hebben geen klacht ingediend"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 december 2023 06:04

De internationale autosportfederatie FIA onderzoekt Formule 1-teambaas Toto Wolff en zijn echtgenote Susie Wolff voor belangenverstrengeling, maar het onderzoek neemt een interessante wending. Woensdagavond gaven de andere negen teams een bijna identiek verklaring. Hierin stelden ze unaniem niet te hebben geklaagd bij de FIA over de teambaas van Mercedes. Eerder ontkenden Toto en Susie Wolff dat ze iets met de belangenverstrengelingen te maken hebben.

Susie Wolff Toto Wolff

De FIA maakte dinsdagavond bekend dat ze Toto Wolff onderzoeken voor belangenverstrengeling. Zijn echtgenoot Susie Wolff is de directeur van de F1 Academy, een autosportklasse voor vrouwen. De autosportfederatie onderzoekt de zaak, omdat er vertrouwelijke informatie zou zijn uitgewisseld. Het eerste verhaal verscheen in BusinessF1 Magazine en werd direct serieus opgepakt door de FIA die een onderzoek instelde naar het paar. Dit is opvallend, omdat de geloofwaardigheid van het magazine in het verleden in twijfel is getrokken.

In de internationale autosportmedia verschenen verschillende verhalen over andere Formule 1-teambazen die zouden hebben geklaagd over de mogelijke belangenverstrengeling van het Oostenrijkse paar. De andere negen Formule 1-teams ontkennen in alle toonaarden: “We kunnen bevestigen dat wij geen klacht hebben ingediend bij de FIA over een aantijging van het verspreiden van vertrouwelijke informatie tussen een Formule 1-teambaas en een lid van Formula One Management. We zijn blij en trots dat we aan de kant staan van de F1 Academy en de directeur door ons te verbinden als sponsor en een coureur sponsoren door deze in onze kleurstelling te laten rijden”, was de boodschap van alle teams op de grid.

Opvallend genoeg liet de FIA dinsdagavond in een persverklaring weten dat ze onderzochten ‘over informatie van vertrouwelijke aard die door een lid van het FOM-personeel aan een F1-teambaas zou zijn doorgegeven’, iets wat alle overige negen teams op de Formule 1-grid nu in alle toonaarden ontkennen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS