Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Tom Coronel opnieuw met dubbel programma in FIA WTCR en TCR Europe Series

Uitgegeven door Deni Volkers • 22 april 2022 19:30

Nadat hij eerder deze maand al zijn deelname aan de TCR Europe Series aankondigde, staat nu ook vast dat Tom Coronel wederom in de FIA WTCR – World Touring Car Cup in actie komt. Ook in deze serie zal hij uitkomen met een Audi RS 3 LMS, ingezet door het Belgische team Comtoyou Racing. Samen met zijn Franse teamgenoot Nathanaël Berthon rijdt Coronel onder de vlag van het Comtoyou DHL Team Audi Sport. “Ik ben er al vanaf het begin in de hoogste internationale toerwagenserie bij, dus ik ben blij dat het ook dit jaar weer is gelukt. Met een dubbel programma wordt het weer een druk bezet seizoen, maar dat is alleen maar mooi”, zegt Tom Coronel. Naast DHL zijn Eurol, Eru Prestige en Tricorp belangrijke partners in het project.

Tom Coronel

Vorig jaar behoorde Tom Coronel tot een van de vier rijders die in de FIA WTCR met de nieuwe Audi RS 3 LMS in actie kwamen. “Toen hebben Nathanaël Berthon en ik al een paar keer op het podium gestaan. Mijn derde plaats in Aragón was zelfs de allereerste podiumplaats voor de nieuwe Audi, waar ik best een beetje trots op ben”, aldus Coronel. “Dit jaar is het doel om ook te kunnen meestrijden voor overwinningen.” Naast Coronel en Berthon komen ook de Belg Gilles Magnus en de Marokkaan Medi Bennani met een Audi van het Comtoyou-team in actie. “Gilles is een jong Belgisch talent die er ook vorig jaar al bij was en met Mehdi rijd ik al meer dan tien jaar in allerlei kampioenschappen. Leuk dat die weer terug is.” Net als in de TCR Europe Series rijdt Coronel ook in de FIA WTCR met het startnummer 33 als verwijzing naar zijn 33e seizoen in de autosport.

In de FIA WTCR – World Touring Car Cup werd het aanvankelijk voor begin april geplande raceweekeinde op het circuit van Most in Tsjechië afgezegd. Daarmee start het seizoen nu op 7 en 8 mei op het stratencircuit van Pau in het zuidwesten van Frankrijk. Drie weken later staan op 27 en 28 mei races gepland op de Nürburgring-Nordschleife in het voorprogramma van de 24-uursrace aldaar. Op 11 en 12 juni wordt er gereden op de Hungaroring, op 25 en 26 juni op het circuit van Motorland Aragón in Spanje, een week later, op 2 en 3 juli, gevolgd door de races op het stratencircuit van Vila Real in Portugal. Onlangs werden twee nieuwe evenementen aan de kalender toegevoegd: het Autodromo Vallelunga nabij Rome op 23 en 24 juli en de Anneau du Rhin bij Colmar in het oosten van Frankrijk op 6 en 7 augustus.

Na de zomerpauze volgt het Aziatische deel van de kalender met races op het Inje Speedium in Zuid-Korea op 8 en 9 oktober, het circuit van Ningbo in China op 5 en 6 november en op 19 en 20 november de finale op het stratencircuit van Macau. Tom Coronel zegt: “Ik hoop dat na twee jaar van verschuivingen, afgelastingen en wijzigingen het seizoen nu zoals gepland kan doorgaan. Het is mooi dat we in Pau rijden, waar ik vroeger met het WTCC altijd al graag kwam. De Nordschleife en Macau zijn voor mij de mooiste circuits van de wereld, dus fantastisch dat ook die er weer op staan. Vila Real valt samen met TCR Europe op de Norisring, dus hoe ik het dat weekeinde ga doen, weet ik nog niet, maar daar hebben we nog even de tijd voor. In ieder geval heb ik er weer zin in!”

Front

Rear

Tom Coronel

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS