Autosport Internationaal Toerwagens • WTCR

Tom Coronel en Franco Girolami spelen belangrijke rol in het behalen van de teamstitel door Comtoyou Racing

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 oktober 2022 07:31

Vier titels te winnen en vier titels veroverd door Comtoyou Racing! Na afloop van een uitzonderlijk seizoen voor het Belgische team en zijn Audi’s RS 3 LMS liet de renstal onder leiding van Jean-Michel Baert en François Verbist in TCR Europe geen kruimel over voor de concurrentie.

Franco Girolami

“2020 was al een mooi seizoen, met de rijderstitel voor Mehdi Benanni, die van Nicolas Baert bij de Juniors en de teamstitel”, herinnert team manager François Verbist zich. “Dit keer hebben we bij dat trio ook de kroon in de Diamond-categorie gevoegd. Een perfecte score dus, en dat beloont alle inspanningen die we, samen met de mensen van Audi Sport, op de Audi RS 3 LMS TCR hebben geleverd. Na in 2021 een ontwikkelingsjaar in de FIA WTCR te hebben afgewerkt, is het de eerste keer dat de nieuwe auto in TCR Europe werd gebruikt, en het moge duidelijk zijn dat dat op een succesvolle manier gebeurde.”

Gemiddeld stonden er vier Audi’s RS 3 LMS van het team uit Frameries aan de start, hoewel dat aantal bij sommige meetings nog hoger lag. Franco Girolami hoorde voor de start van het seizoen bij de favorieten, en heeft die rol perfect vervuld. “Ik kan niet gelukkiger zijn”, stelt de 30-jarige Argentijn. “Het is alsof ik het nog niet besef. Ik moet het mezelf af en toe nog inprenten: we zijn kampioen! Ik wil echt iedereen in mijn entourage bedanken, net zoals Viktor Davidovski en de hele Comtoyou Racing-familie. Vanaf dag één hebben we hard richting dit moment toegewerkt. Het team schonk me onmiddellijk het vertrouwen en we hebben op geen inspanning gekeken. Iedere race was belangrijk. Ik denk dat dat het geheim van ons succes was, en er rest mij maar één ding meer te zeggen: dankjewel!”

Tom Coronel

Het succes van het Belgische team werd bevestigd door Tom Coronel. De Nederlander streed tot het eind om een podiumplaats in de eindstand. Door zijn inzet en zijn motivatie speelde de Nederlander een belangrijke rol in het behalen van de teamstitel door Comtoyou Racing.

Twee andere categorieën zorgden voor evenveel races-in-de-race in TCR Europe. De Diamond Trophy (voor rijders boven de 40 jaar) ging richting Viktor Davidovski.“En zo win ik opnieuw de Diamond Trophy”, lacht de Macedoniër, die dit jaar ook een algemene overwinning op zijn naam wist te schrijven. “Ik ben tegelijk heel blij en heel vereerd. De concurrentie was niet min dit jaar, maar dat is logisch als je tegen de beste Europese rijders strijdt. Bij iedere race heb ik alles uit de kast moeten halen, en dat laat deze titel nog zoeter smaken. Dank aan Comtoyou Racing, die van bij de start in me geloofden en me snel in de familie opnamen. Dank ook aan mijn teamgenoten, mijn ingenieurs, mijn mecaniciens en de hele staff voor deze schitterende samenwerking. Ik hoop dat we volgend jaar even sterk voor de dag kunnen komen! Ook dank aan mijn sponsors en mijn gezin, voor hun steun en vertrouwen sinds mijn debuut in TCR. Nu gaan we van deze titel genieten… maar ik kijk nu al uit naar 2023.”

Ook bij de jonge talenten zag Comtoyou Racing één van zijn rijders het halen: Marco Butti veroverde de titel bij de Rookies. “Ik ben in de wolken na dit eerste seizoen in TCR Europe”, lacht de 17-jarige Italiaan. “Ik ben heel blij met mijn Rookie-titel, maar ook over mijn prestaties algemeen en vooral over de ervaring die ik bij een professioneel team als Comtoyou Racing heb kunnen opdoen. De tweede generatie van de Audi RS 3 LMS is een fantastische auto, en ik wil de jongens die me zo een competitieve auto hebben klaargestoomd dan ook bedanken, net zoals mijn sponsors en mijn familie. En nu op naar 2023!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS