DTM

Toerwagengeschiedenis leeft: DTM Classic Cup maakt zijn debuut op de Lausitzring

Uitgegeven door Peter Vader • 15 mei 2022 09:01

MüNCHEN - De DTM is de meest traditionele raceserie van Duitsland, die dit jaar al aan zijn 36e seizoen bezig is. Wanneer de DTM van 20 tot en met 22 mei van start gaat met een record startveld voor de eerste race van het seizoen in Duitsland op de Lausitzring Turn 1 powered by Autohero, viert ook de DTM Classic Cup zijn première. Deze nieuwe raceserie met legendarische toerwagens uit het DTM-tijdperk tussen 1984 en 2007 wordt gehost door de DTM-organisatie ITR op het topklasse DTM-platform en biedt motorsportliefhebbers dus een extra traktatie naast de topklasse DTM, de talentenfabriek DTM Trophy en de instapmodel one-make cup BMW M2 Cup en andere raceseries. De DTM Classic Cup is verkrijgbaar in een dubbel pakket, met twee spannende races op zaterdag en zondag. Ook in de paddock wordt de toerwagengeschiedenis nieuw leven ingeblazen, waar je niet alleen de pk-schatten van dichtbij kunt bewonderen, maar ook menig oude ster uit vroegere DTM-tijden is kletsend en signerend te vinden.

DTM Classic Cup Lausitzring 2022

"Historische raceauto's worden steeds populairder. Het is dan ook niet meer dan logisch dat we met DTM Classic het topprogramma van DTM-raceweekenden aanvullen en daarmee ook de unieke geschiedenis van de DTM waarderen", aldus Peter Oberndorfer. De voormalige DTM-coureur is sinds vorig jaar ITR's series manager voor DTM Classic. "We kijken reikhalzend uit naar de première van de DTM Classic Cup op de Lausitzring met de spectaculaire Bocht 1."

Tijdens de DTM op de Lausitzring Turn 1 powered by Autohero zullen vier voormalige DTM-coureurs betrokken zijn bij de nieuwe DTM Classic Cup en laten zien dat ze zelfs op gevorderde leeftijd nog dapper op het gas kunnen trappen en niets van de oude vechtlust hebben verloren. Het gaat onder meer om Kris Nissen, die in de DTM vooral met BMW reed, maar ook met Alfa Romeo en ABT-Audi. Met een BMW M3 E30, de succesvolle DTM-klassieker van de fabrikant uit München, keert de Deen terug op het DTM-podium. De BMW wordt ingebracht door Schnitzer Classic, waarmee Stefen en Yannik Trautwein de erfenis van het succesvolle Schnitzer Motorsport-team zullen voortzetten.

Kris Nissen BMW M3 Schitzer
Kris Nissen BMW M3 Team Schitzer

Olaf Manthey, de Rijnlander met de kenmerkende kronkelige baard, is ook terug op het DTM-podium en start samen met Jürgen Schumann in de BMW 635 CSi. Met dit type auto werd Volker Strycek in 1984 de eerste DTM-kampioen. Manthey zelf reed twee keer met een Rover Vitesse naar de tweede plaats in de DTM. En Marc Hessel vertrouwt ook op BMW in de DTM Classic Cup. Vanaf de tweede ronde van de DTM Classic Cup van 1 tot en met 3 juli op de Norisring krijgt de runner-up van 1987 prominente versterkingen in de cockpit van voormalig DTM-coureur Leopold Prinz von Bayern.

DTM_Classic_toerwagen_legends Mercedes Alfa Romeo

Op de Lausitzring, waar zowel de legendarische toerwagens als de DTM-auto's door de spectaculaire Bocht 1, de overdreven eerste bocht, rijden, start Stefan Mücke niet alleen als lokale held, maar ook op twee auto's. De Berliner, die met zijn vader Peter Mücke in zijn eigen team klassiekers van verschillende merken bereidt, start met Ronny Scheer in een Ford Sierra Cosworth RS500. Met zo'n voertuig won Klaus Ludwig in 1988 zijn eerste van drie titels. Met zijn tweede hulpverleningsvoertuig wil Stefan Mücke voor een verrassing zorgen.

Terwijl tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann met startnummer 11 in de nieuwe BMW M4 GT3 mikt op overwinningen in de DTM, is vader Herbert Wittmann betrokken bij de DTM Classic Cup in de BMW M3 E30. Met twaalf voertuigen vertegenwoordigt BMW het leeuwendeel van de grid. Ook in de DTM Classic Cup zit tv-ster Tim Schrick, die de cockpit van een Opel Astra V8 Coupé deelt met Klaus Hoffmann. Met dit type auto werd Manuel Reuter, nu sportief directeur van het Lamborghini-team Grasser Racing in de DTM, tweede in de DTM-comeback van het jaar 2000.

Alle races voor de DTM Classic Cup, die naast de Lausitzring en Norisring ook plaatsvinden op Spa-Francorchamps (9-11 september) en op de Hockenheimring (7-9 oktober) en buiten de DTM als onderdeel van de AvD Oldtimer Grand Prix (12-14 augustus), worden live uitgezonden op ServusTV On (servusTV.com), het video- en streamingplatform van ServusTV, evenals DTM Grid (grid.dtm.com ==Referenties== Op de Lausitzring starten de Classic-wedstrijden op zaterdag en zondag om 17.00 uur. Tickets voor de "DTM Lausitzring Turn 1 powered by Autohero" zijn verkrijgbaar in de DTM Ticket Shop (tickets.dtm.com), via de DTM Ticket Hotline (01806 991166) of, voor het eerst, via eBay.de.

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS