DTM

Tim Heinemanns derde overwinning van het seizoen in de DTM Trophy; Colin Caresani eindigt op P4

Uitgegeven door Peter Vader • 28 augustus 2022 09:29

NüRBURGRING - Tim Heinemann van team Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing is weer helemaal terug en op weg naar zijn volgende overwinningen. In de DTM Trophy-race van zaterdag op de Nürburgring won de Toyota-coureur op indrukwekkende wijze. Al in de eerste ronde van de race pakte de Duitser de leiding en gaf die pas uit handen toen de geblokte vlag viel. Voor Heinemann, die in 2020 al de titel won in de talentenfabriek op het DTM-platform, is dit de derde zege van het seizoen na de twee openingssuccessen op de Lausitzring.

DTM Trophy Nürburgring T. Heinemann

Daniel Gregor, die pas 16 jaar oud is, werd tweede na een furieuze rit in de Porsche 718 Cayman van KÜS Team Bernhard. Door het afzeggen van de kwalificatie vanwege mist was Gregor vanaf de twaalfde plaats op de grid aan de race begonnen in overeenstemming met zijn kampioenschapspositie. Zijn inhaalrace bracht hem in de eerste ronde al in de top zes en zelfs daarna liet de jonge Duitser herhaaldelijk inhaalmanoeuvres zien die het bekijken waard waren. Voor Gregor is deze tweede plaats het eerste podiumresultaat in de DTM Trophy.

DTM Trophy Nürburgring Daniel Gregor

Thiago Vivacqua in de Audi R8 van Heide-Motorsport vervolledigde het podium op de derde plaats. De Braziliaan zette zichzelf al vroeg in de schijnwerpers toen hij polesitter Colin Caresani in de Project 1 BMW van de tweede positie achter Heinemann verdreef met een vaardige manoeuvre. Vivacqua behield deze plek vervolgens nog lang, maar uiteindelijk kon hij de druk van Gregor niet weerstaan.

DTM Trophy Nürburgring Thiago Vivacqua

De Nederlander Colin Caresani, die als kampioenschapsleider aan de zevende race van het seizoen was begonnen, moest het doen met de vierde plaats. Daarmee heeft hij nu twaalf punten achterstand op Heinemann in het rijdersklassement voor de achtste race van het seizoen. Mercedes-AMG-coureur Edouard Cauhaupé (BWT Mücke Motorsport) uit Frankrijk volgde op de vijfde plaats in de race.

DTM Trophy Nürburgring Colin Ceresani

Youngster Theo Oeverhaus (GER), die zaterdag als jongste coureur in de geschiedenis zijn debuut in de DTM vierde, moest in de eerste ronde van de DTM Trophy op de Nürburgring hard knokken. In zijn BMW M4 van Walkenhorst Motorsport lag de 17-jarige aanvankelijk op de zesde positie, uiteindelijk kwam hij als elfde over de finish en blijft dus zonder punten.

Niet op de Nürburgring aanwezig waren de zieke Steriyan Folev (BUL, BMW, FK Performance Motorsport) en Mikaeel Pitamber (RSA, Audi, Heide-Motorsport) evenals JP Southern (USA, Audi, EastSide Motorsport), die gewond raakte na zijn Norisring-ongeluk. De tweede race van de DTM Trophy op de Nürburgring begint zondag om 15:15 uur. De race op het traditionele circuit in de Eifel wordt live uitgezonden via de streamingplatforms ServusTV ON (servustv.com) en DTM TV (tv.dtm.com).

Uitslag DTM Trophy Race 1 zaterdag:

null

null

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS