Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Thomas ten Brinke stopt per direct: "Het plezier is weg, ik moet eerlijk naar mijzelf zijn"

Uitgegeven door Bart • 22 juni 2021 16:51

Thomas ten Brinke heeft per direct een punt gezet achter zijn autosportcarrière. De 16-jarige zoon van rallycoureur Bernhard ten Brinke leek een mooie loopbaan tegenmoet te gaan, maar zegt in een reactie geen plezier meer aan de sport te beleven. Eerder dit jaar trad de coureur van ART Grand Prix nog toe tot de selectie van TeamNL. De Formule Regional by Alpine van afgelopen weekend in Zandvoort blijkt zijn laatste race te zijn geweest.

Thomas ten Brinke


Thomas ten Brinke veroverde in 2019 de wereldtitel karting in de OK-Junior klasse en maakte vorig seizoen op 15-jarige leeftijd de overstap naar de Formule 4. De inwoner van het Gelderse Zeddam maakte meteen indruk en scoorde in vijftien races maar liefst negen podiums, waaronder één overwinning. Begin dit jaar trad Ten Brinke toe tot de TeamNL-selectie en promoveerde hij naar het Formula Regional European Championship by Alpine, waarin hij uitkwam voor het Franse team ART Grand Prix.

Thomas ten Brinke bracht zelf het volgende statement naar buiten waarin hij zijn besluit toelicht: "De laatste jaren heb ik me extreem toegelegd op het racen. Ik heb 5 jaar gekart, ben wereldkampioen geworden en heb de stap naar de autosport kunnen maken. Ik heb echt genoten van de eerste races in de Formule 4. Het racen, de competitie en de overstap naar de Formula Regional."

"Tijdens de weekenden van de Formula Regional begon ik een druk te voelen die ik nooit eerder ervaren heb. Hoe zeer ik ook wilde strijden, mentaal had ik moeite om te presteren. Door de coaching van Giedo van der Garde en Koen de Meester heb ik geprobeerd om het om te draaien, maar tijdens het weekend in Zandvoort werd veel voor me duidelijk. Het plezier is gewoon weg."

"Het rijden van raceauto's is voor veel mensen een droom en dat maakt deze beslissing extra moeilijk, maar ik moet eerlijk naar mezelf zijn. Een leven als coureur is niet het leven dat ik graag wil hebben. Daarom schrijf ik met pijn in mijn hart dat ik per direct stop met mijn racecarrière. Ik wil iedereen bedanken die me al die jaren hebben geholpen: ART Grand Prix, Giedo van der Garde, Bernhard ten Brinke, Koen de Meester, Chantal ten Brinke, Joost Hofman, Ricky Flynn Motorsports, MP Motorsport, HSF Logistics, Eurol B.V. and Tricorp Workwear. Ik weet niet wat de toekomst me gaat brengen, maar ik weet dat ik de juiste beslissing neem."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS