DTM

Thomas Preining wint actievolle DTM-race op de Norisring; de eerste Porsche-overwinning in de DTM ooit!

Uitgegeven door Peter Vader • 2 juli 2022 14:28

NEURENBERG - Thomas Preining won zaterdag de DTM-race op de Norisring powered by BMW M. De Oostenrijker behaalde daarmee de eerste overwinning voor KÜS Team Bernhard en de eerste overwinning ooit voor Porsche in de DTM. Preining zegevierde voor Dennis Olsen in de SSR Performance Porsche, die de een-twee overwinning perfect maakte voor het bedrijf uit Zuffenhausen. René Rast in de ABT Audi vervolledigde het podium op de derde plaats. Preining zette ook de snelste raceronde neer en scoorde het extra punt voor de Autohero Fastest Lap Award.

null
DTM Norisring podium op zaterdagmiddag: D. Olsen, T. Preining, R. Rast (l-r)

De 23-jarige coureur was dolblij aan de finish: "Ik kan niet beschrijven hoe ik me voel. We hebben het het hele seizoen moeten verdienen, deze zege is een grote opluchting." Veteraan Rast was opgetogen: "Vandaag was de sleutel om op de één of andere manier in de race te blijven. Ik had bijna de hele race een sluipende lekke band, ik ben heel blij met het podium. De fans zagen vandaag veel actie, daar kwamen ze voor." Ook de als tweede geplaatste Noor Olsen was zeer tevreden: "Het is allemaal heel dichtbij in de DTM. Om hier een podium te halen is geweldig voor mij als rookie."

Top evenement DTM_Norisring_aangedreven_door_BMW_M

27 auto's namen in stralend zomerweer deel aan het smalle stratencircuit in Neurenberg, waardoor de talrijke fans op het circuit veel actie en harde contactsport kregen. Al direct na de start waren er ‘touches’ in Bocht 1, aan het einde moesten zeven coureurs hun auto aan de kant parkeren, waaronder de klassementsleider Sheldon van der Linde (RSA/Schubert BMW) en lokale held Marco Wittmann (GER/Walkenhorst BMW). Natuurlijk was Wittmann teleurgesteld: "Het is heel jammer dat we in de thuiswedstrijd voor het oog van onze fans worden uitgeschakeld."

T._Preining_AUT_Porsche_KUS_Team_Bernhard
Racewinnaar op zaterdag: Thomas Preining bezorgde Porsche met zijn auto van Porsche KUS Team Bernhard zijn eerste DTM overwinning ooit

Ook daarna ging het op het smalle parcours zonder uitloopzones door tot op het bot. Na meerdere incidenten ging de safetycar in totaal drie keer naar buiten, naast een full-course yellow-fase. Elf auto's bereikten de finish aan het einde van de actievolle race. Na zeven van de zestien races van het seizoen blijft Sheldon van der Linde het algemeen klassement aanvoeren met 80 punten voorsprong op Mirko Bortolotti (ITA/GRT Lamborghini) met 68 punten. De nieuwe derde is nu ‘DTM-coming-back-kid’ Rast met 64 punten, de Top-5 wordt gecompleteerd door Nico Müller (SUI/Rosberg Audi) en Lucas Auer (AUT/WINWARD Mercedes-AMG).

Al op zondag gaat de DTM op de ‘Norisring powered by BMW M’ weer aan de slag en begint de race om 13:30 uur alweer (livestream op grid.dtm.com).

Veel_actie_voor_veel_DTM_fans_op_de_Norisring

DTM_Race_1_zaterdag_uitslag


DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS