DTM

The Lords of the Rings: Audi voor de elfde keer DTM Manufacturers' Champion

Uitgegeven door Peter Vader • 4 november 2022 19:02

MüNCHEN - Het was een spannende wedkamp tot het einde. Pas in de zestiende en laatste race van het seizoen verzekerde Audi zich van de prestigieuze constructeurstitel van de DTM 2022. "Om de beste van zes fabrikanten te zijn en bij de top drie van de 34 coureurs en 17 teams te eindigen, is een grote eer", zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport Customer Racing, en onderstreept hij het belang van het succes voor de in Ingolstadt gevestigde autofabrikant. In het 36ste seizoen van de DTM stonden immers zes verschillende autofabrikanten aan de start, evenveel als in de jaren tachtig. Voor Audi is dit al de elfde overwinning van de constructeurstitel in de lange geschiedenis van de traditie doordrenkte serie. Audi werd in 2004 voor het eerst constructeurskampioen toen Mattias Ekström zijn eerste van twee DTM-rijderstitels veroverde. Meest recent won het team uit Ingolstadt de titel in 2020, toen René Rast voor de derde keer het rijderskampioenschap won. Mercedes voert het klassement aller tijden aan met veertien constructeurstitels, gevolgd door Audi met elf en BMW met tien.

DTM finale 2022 Hockenheim Audi_drie_keer_actie

“DTM Hockenheimring powered by AUDI”, misschien was deze naam van de titelsponsoring door Audi een goed voorteken. Slechts één punt scheidde Audi van titelverdediger Mercedes-AMG voor de finale op Hockenheim, maar met een voordeel voor de mannen van de driepuntige ster. In de race van zaterdag breidde het bedrijf uit Stuttgart zijn voorsprong zelfs uit tot acht punten, maar in de race van zondag scoorde Audi 44 punten en won uiteindelijk met veel zelfvertrouwen de tittelstrijd met 441 om 413 punten. Mercedes-AMG werd gevolgd door BMW, Porsche, Lamborghini en Ferrari. "Een groot compliment aan onze drie teams en aan de verantwoordelijke personen Thomas Biermaier, Kimmo Liimatainen en Arkin Aka. Samen met alle coureurs verzekerden ze ons van de constructeurstitel", aldus Chris Reinke, die de Audi R8-races coördineert.

DTM finale 2022 Hockenheim Rene Rast viert Audi merkenkampioenschap

In totaal werden zes van de meer dan 550 pk sterke sportwagens ingezet door drie teams in de DTM: Team ABT Sportsline onder leiding van teambaas Thomas Biermaier, verdeeld over Team ABT met drievoudig kampioen René Rast (GER) en ABT Sportsline met Kelvin van der Linde (RSA) en Ricardo Feller (SUI), Team Rosberg onder leiding van teambaas Kimmo Liimatainen met Nico Müller (SUI) en Dev Gore (VS) en nieuwkomer Attempto Racing onder leiding van teambaas Arkin Aka met de 19-jarige Marius Zug (GER). Audi-coureurs juichten tien keer vanaf het podium tijdens de DTM van 2022, waarvan vier keer als winnaars. Daarnaast werden er zeven pole positions veroverd. In het rijdersklassement was René Rast de meest succesvolle Audi-rijder op de derde plaats, terwijl ABT Sportsline ook derde werd in het teamklassement als het beste Audi-team.

DTM finale 2022 Hockenheim billboards publiek

DTM finale 2022 Hockenheim 4

DTM finale 2022 Hockenheim 5 Audi Van der Linde

DTM finale 2022 Hockenheim Audi pitstop

DTM finale 2022 Hockenheim 7 Zug actie

DTM finale 2022 Hockenheim Audi Team Rosberg

DTM finale 2022 Hockenheim DTM Trofee

Audi_vorsprung_durch_technik

DTM logoBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS