Formule 1 • MOTO GP

Teleurstellende Moto2 race in Austin voor Barry Baltus en Zonta van den Goorbergh

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 april 2024 22:50

Het RW-Idrofoglia Racing GP team heeft zondag in Austin USA geen punten kunnen scoren in de Moto2 race op het Circuit of The Americas. In de Grand Prix van de Verenigde Staten over zestien ronden kwam Barry Baltus als zestiende over de streep terwijl Zonta van den Goorbergh al voor het einde van de race uitviel.

Zonta van den Goorbergh RW-Idrofoglia Racing GP team


Nadat er na de kwalificatie op zaterdag gemengde gevoelens overbleven met een twaalfde startplaats voor Barry Baltus en een 24e voor Zonta van den Goorbergh was er toch hoop dat beide rijders er op zondag een goed resultaat uit konden slepen.

Baltus viel na de start terug naar de dertiende positie maar knokte vervolgens hard in de groep de streed voor de top tien. De Belgische coureur kwam terug naar de twaalfde plaats maar zou in de slotfase terugvallen naar de zestiende positie waardoor hij geen punten kon toevoegen aan zijn conto. Met een totaal van 23 staat Baltus negende in het kampioenschap.

Vanaf de 24e startplaats schoof de zoon van ex-motorcoureur en Dakar-deelnemer Jurgen van den Goorbergh al gauw op naar de top 20 maar vervolgens moest hij weer een aantal plaatsen inleveren. Aan het eind van de zevende ronde moest de achttienjarige Nederlander zijn race afbreken waardoor ook hij geen punten mee terug kon nemen naar Europa. Hij staat met drie punten momenteel zestiende in de tussenstand.

Barry Baltus RW-Idrofoglia Racing GP team


Barry Baltus – P16: “Deze race was heel anders dan ik had verwacht. Ik dacht dat we veel verder naar voren konden komen maar dat was niet het geval dus ik ben erg teleurgesteld. We moeten uitzoeken waarom ik aan het eind van de race terugviel en daarvan leren voor de volgende race. Het was vreemd omdat ik vanaf de eerste ronde geen goed gevoel had. We zullen analyseren wat er is gebeurd en uitkijken naar de volgende race.”

Zonta van den Goorbergh – DNF: “We kregen al vrij gauw te maken met een technisch probleem waardoor ik niet de race kon rijden die ik voor ogen had. Het is heel teleurstellend want ik had ondanks mijn startpositie zeker de mogelijkheid om naar voren te komen. Helaas, het is niet anders en we zullen samen aan het werk moeten om er in Jerez weer sterker bij te staan.”

Jarno Janssen – RW-Idrofoglia Racing GP teammanager: “Het was een hele zware dag voor ons met zowel Barry als Zonta. We hadden niet verwacht dat we hier geen punten mee naar huis zouden nemen maar het is uiteindelijk wel gebeurd, vooral niet omdat we hier vorig jaar zo sterk waren. Vandaag hadden we veel moeilijkheden en die zijn lastig te herleiden. Als je in de Moto2 klasse niet op 100% bent dan doe je gewoon niet mee. We moeten leren van wat er gebeurd is en vooruitkijken naar de volgende. Dat geldt zowel voor Barry waarbij we hoopten op een top 8 klassering als voor Zonta die vandaag de snelheid niet had. Het is een teleurstellend einde van dit weekend en we zullen de komende weken en de komende races heel hard moeten werken om er beter bij te staan. Nu richten we onze pijlen op Jerez.”

De volgende Grand Prix vindt plaats in het weekend van 26 t/m 28 april op het Circuito de Jerez – Ángel Nieto in Spanje.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS