DTM

Team Project 1 met coureurs Colin Caresani en Louis Henkefend verovert de teamtitel in de DTM Trophy

Uitgegeven door Peter Vader • 4 november 2022 09:45

M�NCHEN � Colin Caresani zag tijdens de seizoensfinale weliswaar de titel aan zijn neus voorbijgaan, maar desondanks had zijn eerste jaar in de DTM Trophy niet succesvoller kunnen zijn. In hun eerste seizoen in de DTM Trophy verzekerde Team Project 1 met zijn coureurs Colin Caresani (NED) en Louis Henkefend (GER) zich van de titel in het teamklassement van de talentenfabriek op het DTM-platform. Na successen in de BMW M2 Cup 2021 waren beide coureurs het afgelopen seizoen gepromoveerd naar de DTM Trophy en namen ze hieraan deel met een BMW M4 van Project 1. Zowel Caresani als Henkefend wisten in hun eerste jaar overwinningen te behalen: Caresani won vier races en eindigde het seizoen op de tweede plaats in het rijdersklassement, Henkefend stond ooit bovenaan het podium en eindigde als zevende in de eindstand.

DTM Trophy Team Project 1 Colin_Caresani_en_Louis_Henkenfeld
Winnaar van het teamklassement in de DTM Trophy 2022: Project 1 met Colin Caresani en Louis Henkefend (l-r)

Geslaagde overstap naar DTM Trophy
Nadat het team uit het Noord-Duitse Lohne sinds de premi�re in 2021 verantwoordelijk is voor de inzet en technische begeleiding van alle raceauto's in de BMW M2 Cup, de competitieve monomerkencup op het DTM-platform, werd dit seizoen hun engagement uitgebreid door deel te nemen aan de DTM Trophy. De coureurs Colin Caresani en Louis Henkefend moesten hard vechten voor hun successen tijdens hun eerste deelname aan de talentenfabriek: Henkefend beleefde een vrij raceseizoen in de talentenfabriek als titelwinnaar in de BMW M2 Cup in 2021 en zijn startnummer 13 bleek een geluksgetal in plaats van ongeluk te brengen. Colin Caresani steeg ook tot grote hoogten, na goede resultaten in enkele M2 Cup-optredens in 2021. De Nederlander stond in de race van de zondag bij de seizoensopener op de Lausitzring al meteen voor het eerst op het podium op de derde plaats en in het tweede raceweekend op Imola wist hij zelfs beide races te winnen. Henkefend vierde op de zondag op de Norisring in Neurenberg zijn eerste overwinning in de DTM Trophy. In totaal behaalden de twee jongelingen in de loop van het seizoen acht podiumplaatsen.

DTM Trophy Team Project 1 Hans-Bernd_Kamps_teambaas
Project 1-teambaas Hans-Bernd Kamps

"Zeer tevreden"
Teambaas Hans-Bernd Kamps is "zeer tevreden" over de prestaties van zijn twee coureurs. "Om zo te presteren als een rookie-team met rookie-coureurs is iets om trots op te zijn. Een geweldige prestatie van de hele ploeg, die in de raceweekenden meestal niet meer dan tien uur sliep, zo ambitieus waren ze. Ze wilden het gewoon beleven." Project 1-teambaas Hans-Bernd Kamps is enthousiast over de doorgroeimogelijkheden die het DTM-platform biedt: "Op 16-jarige leeftijd de BMW M2 Cup betreden en vervolgens doorgaan met de DTM Trophy om je dromen in de DTM te vervullen, dat is uniek. We willen jonge talenten inspireren, dat is onze drijfveer. Alle voorwaarden zijn aanwezig op het DTM-platform, het is een allround succesvolle eenheid." Voor Kamps ligt het voor de hand dat Project 1 als team ooit betrokken wil raken bij de DTM: "Als team bekijken we alle mogelijkheden." Allereerst zal het echter nodig zijn om volgend jaar de titel van de teams in de DTM Trophy te verdedigen. De nieuwe coureur is de kersverse kampioen van de BMW M2 Cup in Nederland, Maxime Oosten.�

DTM Trophy Team Project 1 Colin_Caresani_BMW_M4 actie
Nr47 Colin Caresani

Nog nooit deden we het zo goed!
Met Maxime Oosten is opnieuw dus de keuze gevallen van Team Project 1 op een veelbelovende Nederlandse coureur. Ons land scoort momenteel als een waanzinnige in de internationale racewereld met een F1-wereldkampioen, een Friese coureur als tweede deelnemer in de F1 in 2023, met een Veekay (Rinus van Kalmthout) en Renger van der Zande die in de Verenigde Staten triomfen vieren en met een hele reeks van andere Nedelandse coureurs (en teams) die succesvol deelnemen in raceseries over de hele wereld. Het is het resultaat van een jarenlange inspanning om het aanwezige, jonge talent op te leiden en een plaats te geven die ze verdienen op de autosportladder. Nog nooit deden we het zo goed!

DTM Trophy Team Project 1 Louis_Henkefend_BMW_M4
Nr13 Louis Henkenfend

DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS