Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Steeds meer mensen kiezen voor het gunstige occasion lease

Uitgegeven door Deni Volkers • 15 mei 2023 09:30

Auto’s worden natuurlijk steeds innovatiever. Helemaal sinds de intrede van de elektrische auto, zien we dat de prijzen van nieuwe auto’s maar liefst 40 procent hoger liggen, dan dat dit gemiddeld tot enkele jaren geleden het geval was. Niet zo gek dus dat er steeds meer mensen zijn die kiezen voor een occasion lease van een auto. Zo betaal je een vast bedrag per maand en rijd je een auto die vaak net enkele jaren oud is. Dit kan je dus, zoals je zult begrijpen, aardig wat in de kosten schelen. Hoe dit exact werkt, wat de voordelen zijn en waar je allemaal rekening mee moet houden, vertellen we je in dit artikel.

Occasion lease Arval

Wat is een occasion precies?

De kans dat je de term ‘occasion’ weleens voorbij hebt horen of ook zien komen, die is vrij groot. In de volksmond wordt de term al snel gebruikt voor een auto die de nodige kilometers op de teller heeft. Toch is het wel iets specifieker dan dat. Ook een ‘occasion´ heeft namelijk verschillende soorten. In de basis is het een tweedehands auto die al eerder is gebruikt door één of meerdere eigenaren. Het kan gaan om een auto van enkele maanden oud tot een auto van enkele jaren oud. Vaak worden occasions verkocht door autobedrijven, maar het is ook mogelijk om een occasion te kopen van een particulier. De bekende marktplaatsen zoals 'AutoScout24' en 'Gaspedaal' staan er natuurlijk vol mee.


Hoe zit het met het leasen van een occasion?

Nu je weet wat een occasion is, is het goed om te kijken naar de mogelijkheden over het leasen ervan. Kies je voor een occasion van enkele jaren oud, dan kan je dit aanzienlijk in de portemonnee schelen. Je kunt je voorstellen dat wanneer je Audi, Mercedes of BMW wilt rijden die net uit de fabriek komt rijden, een stuk duurder is, dan wanneer je kiest voor een model dat al de nodige kilometers op de teller heeft staan. Niet zo vreemd dus dat, ook gezien de stijgende prijzen van nieuwe auto’s, het leasen en ook kopen van occasions of tweedehands auto’s de laatste jaren steeds populairder is geworden. Afhankelijk van de leeftijd van de auto, het model en ook de kilometerstand, kun je vaak voor een ‘zacht prijsje’ een prima auto leasen.


Waar moet je rekening mee houden?

Kies je voor het leasen van een occasion, dan zijn er enkele zaken om rekening mee te houden. Anders dan bij een nieuwe auto, heb je vaak net wat andere regels en afspraken met betrekking tot garantie en onderhoud. Los van het feit dat je met een occasion natuurlijk recht hebt op een deugdelijk product, heb je bij een nieuwe auto net even iets betere voorwaarden. Zorg er dus altijd voor dat je weet wat je rechten zijn en ook wat de voorwaarden van de leasemaatschappij zijn. Daarnaast zijn praktische zaken zoals de staat van de auto, de kilometerstand en ook onderhoudshistorie belangrijk om te weten. Op deze manier kun je voor jezelf een goed beeld schetsen of de auto wel of geschikt is voor je. Dus loop je al een tijdje rond met het idee om een auto te gaan leasen? Kijk dan in plaats van naar een nieuwe auto, ook eens naar de mogelijkheden voor het leasen van een occasion.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS