Formule 1 • MOTO GP

Staphorst viert feest! Collin Veijer wint zinderende Moto3-race in Jerez

Uitgegeven door Frank Korsel • 28 april 2024 09:50

Collin Veijer wint zijn tweede Moto3 Grand Prix uit zijn carričre op het ciruit van Jerez. De coureur van het Husqvarna Intact GP-team startte vanaf de derde positie en nam de leiding in de wedstrijd over toen zijn grootste concurrent David Alonso al in de eerste ronde van de baan schoot. David Munoz en Ivan Ortola jaagden de negentienjarige Staphorster op, maar konden hem niet verschalken.

Collin Veijer

Veijer lag vanaf het begin van de tweede ronde aan de leiding en gaf deze de achttien ronden die hierop volgden niet uit handen. Op zijn stomende Husqvarna hield hij Munoz, Ortola en Yamanaka van zich af. Met een verschil van 0,045s wint hij de Grand Prix van Spanje. Veijer scoort zijn tweede Grand Prix overwinning. Vorig jaar won hij de Maleisische Grand Prix.

"Het voelt nog steeds een beetje raar", begint Veijer na de race voor de camera van de MotoGP. "De hele race voelde goed. Alonso crashte, maar als hij was blijven rijden had hij goede pace. Ik kon constant blijven rijden. Zelfs de laatste ronde was geweldig. Ze kwamen niet langs me."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS