DTM

Spektakel op Imola: Youngster Feller pakt eerste DTM-zege voor Audi Team ABT Sportsline

Uitgegeven door Peter Vader • 20 juni 2022 09:59

IMOLA - Veel actie, veel inhaalmanoeuvres en uiteindelijk twee nieuwe gezichten bovenaan op het DTM-podium: de 22-jarige Zwitser Ricardo Feller pakte de eerste overwinning uit zijn nog jonge DTM-carrière. Na de triomf van René Rast op zaterdag was het de tweede overwinning voor Audi Team ABT Sportsline op Imola. Dev Gore werd tweede in de Rosberg Audi en behaalde daarmee de eerste podiumfinish ooit voor een Amerikaan in de lange geschiedenis van de DTM. De derde plaats ging naar Walkenhorst BMW-coureur Marco Wittmann (GER), die enkele bochten voor de finish zijn podiumplaats afpakte van Lucas Auer (AUT) in de WINWARD Mercedes-AMG.

DTM_Zondag_Imola_Riccardo_Feller_triomfeert

Feller, die in de kwalificatie zijn eerste poleposition had behaald, was natuurlijk zeer tevreden na zijn racezege in de heat: "Het voelt gewoon heel goed. Na de herstart wist ik niet of het genoeg zou zijn, maar ik heb gewoon alles eruit geslagen." Ook de runner-up was dolblij: "Dat is echt gaaf! Mijn team deed alles goed tijdens de safety car-periode, ik was gewoon bang als de banden het zouden houden", zei Gore. "Ik ben de eerste Amerikaan op het DTM-podium, dat maakt me heel trots."

In het kampioenschap breidde Sheldon van der Linde (RSA) zondag zijn voorsprong uit met een vijfde plaats. Met 80 punten heeft de BMW-coureur van Schubert Motorsport twaalf punten voorsprong op Mirko Bortolotti (ITA), die één punt scoorde op de tiende plaats in de GRT Lamborghini. Derde in het DTM-rijdersklassement is Nico Müller (SUI/Rosberg Audi) met 62 punten, gevolgd door Auer en Rast. De zaterdagwinnaar moest zondag vervroegd opgeven na een lekke band.

Na botsingen tussen Maximilan Buhk (GER/Mücke Mercedes-AMG) en Laurens Vanthoor (BEL/SSR Performance Porsche) en tussen Thomas Preining (AUT/KÜS Porsche) en Rolf Ineichen (SUI/GRT Lamborghini) vertrok de safety car. Bijna alle teams maakten van de gelegenheid gebruik om banden te wisselen, maar een van de slimste was de Rosberg-ploeg, die Dev Gore beslissend naar voren bracht.

De herstart had ook veel te bieden, opnieuw was felipe Fraga degene die het moest ontgelden. De Braziliaan, die de race vanaf de tweede plaats was begonnen, moest na een touché zijn Red Bull AF Corse Ferrari parkeren. Daarna ontwikkelden zich verschillende spannende positiegevechten, waarin de DTM-coureurs van wereldklasse al hun vaardigheden demonstreerden. Vooral het duel tussen Wittmann en Auer om de derde plaats hield de fans in spanning tot aan de geblokte vlag. Gaststarter Timo Glock bewees ook in de Ceccato BMW dat hij niets vergeten is en miste de top 10 als elfde slechts flinterdun.

Na het Imola-spektakel is de tijd om even op adem te komen kort: over twee weken, van 1 tot en met 3 juli, maakt de DTM een gastoptreden op het legendarische stratencircuit Norisring in Neurenberg.

DTM_Zondag_Imola_uitslag race 2


DTM logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS