Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Spectaculaire eerste race Supercar Challenge op TT Circuit Assen tijdens DTM-weekend

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 18 september 2021 21:45

De eerste race van de Supercar Challenge die zaterdag werd verreden op het TT Circuit van Assen is afgesloten met winst voor Max Aschoff. In de GT divisie was Nick Catsburg de snelste. De equipe Van Vliet/Schouten was in de Supersport 1 de snelste in zijn klasse. In de Sport divisie was Mark Jobst niet te stuiten en deze reed onbedreigd naar het podium.

Supercar Challenge op TT Circuit Assen DTM

Op het roemruchte circuit werd de race ontsierd door een aantal incidenten. Lars Blaak kreeg problemen met zijn Zilhouette en viel stil op de baan en moest met wat duwen en trekken weer op weg worden geholpen. Ook werd er een oliespoor ontdekt wat opgeruimd moest worden en dit ging veel tijd kosten. Voor de wedstrijdleiding reden om de safety car de baan op te sturen.

Supercar Challenge op TT Circuit Assen DTM

De pitlane werd geopend voor de eerste serie verplichte stops en dit bracht de nodige wisselngen teweeg. Daarbij kwam dat niet veel later er nog een oliespoor werd neergelegd. Ditmaal door een BMW van een Duits team met een opgeblazen krachtbron. Daarna volgde nog tot twee maal toe een safetycar situatis door auto's die naast de baan raakten en in het grind terecht kwamen.

Supercar Challenge op TT Circuit Assen tijdens DTM

De wedstrijd werd afgevlagd achter de safetycar met de winst voor Aschoff. Zondag om 17:00 uur volgt race twee voor de rijders in de Supercar Challenge.

Supercar Challenge op TT Circuit Assen DTM

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS