DTM

Sophia Floersch rijdt in 1300PK sterke elektrische DTM-auto

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 september 2022 10:00

Sophia Floersch staat bekend als een van de succesvolste dames in de huidige autosport. De 21 jaar jonge Duitse komt dit seizoen samen met Bent Viscaal uit voor het team van Algarve Pro Racing in de European Le Mans Series. Vorig seizoen reed Floersch in de DTM en keert dit weekend op de Red Bull Ring terug in die klasse.

Sophia Floersch

Het DTM-spektakel maakt dit weekend haar opwachting op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Net als bijna iedere raceklasse probeert ook de DTM steeds klimaatbewuster te worden. Daarom stomen ze het publiek al klaar door een elektrische DTM-auto over het circuit heen te sturen. Floersch kruipt achter het stuur van de auto die is ontwikkeld door Schaeffler.

Het is overigens niet de eerste keer dat Floersch plaatsneemt achter het stuur van de auto, eerder deed ze dit onder andere al op het circuit van Hockenheim. De auto beschikt over een kleine 1300PK en heeft naar verluidt een topsnelheid van maar liefst 340 kilometer per uur!

De dame reed vorig seizoen in de Audi R8 LMS Evo en scoorde gedurende de veertien races waaraan ze deelnam acht punten. Na dit seizoen verkaste zij naar de ELMS waar ze rijdt in de Oreca in de LMP2-klasse.
 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS