Formule 1

Sergio Perez gebruikt setup van Max Verstappen: "Ik moet me nog steeds aan de auto aanpassen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 mei 2021 05:09

Sergio Perez is dit seizoen de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull. De Mexicaan moet zijn voorgangers Pierre Gasly en Alex Albon doen vergeten. Zij faalden als tweede coureur bij Red Bull. Perez wil de kans bij een topteam met beide handen aangrijpen, maar is ook nederig en heeft veel respect voor de Nederlander.

Max Verstappen Sergio Perez


"Als ik mijn oude rijstijl hanteer, werkt er weinig bij deze auto", aldus Perez donderdag in Barcelona tegenover de pers. "In de trainingen, de kwalificatie en de race probeer ik een nieuwe stijl aan te nemen. Alles moet erg voorzichtig en nog geen enkele bocht gaat echt vanzelf, maar in Portugal zaten we er al dichterbij. Mijn race pace was in vrije lucht gelijkwaardig aan de koplopers. Het gaat zeker de goede kant op."

De Mexicaan geeft ook ruiterlijk toe dat hij de setup van Verstappen gebruikt, omdat de auto op hem gemaakt is. "Ik kies voor de aanpak dat ik mij eerst moet aanpassen aan de auto. We hebben dit jaar zo’n beperkte tijd op de baan, door de nieuwe regels met testen en ook in de training gaat alles erg snel. Dus is het lastig om enig werk te doen, zoals we gewend waren in de trainingen toen we meer tijd hadden. Nu is het echt een paar runs en dan is de dag over."

"Tegelijkertijd heb ik met Max een sterke referentie. Het mag duidelijk zijn dat hij 110% uit de auto haalt, vanaf de eerste training tot helemaal op de zondag. Ik moet eerst naar dat niveau en ga dan pas iets aanpassen. Het is niet logisch om een eigen route te volgen, omdat ik dan de weg kwijtraak. Ik kies dus voor dezelfde setup als Max."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS