Karting • Chrono

Sen Roodenburg verbaast zichzelf en pakt verdiende podiumplaats in NK: "Voor mijn gevoel mogelijk"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juli 2021 16:25

SPA – Met een grote lach stapte Sen Roodenburg zondag uit zijn kart en riep daarna keihard: ‘geweldig!’ Want zijn derde plaats tijdens de vierde ronde van het Nederlands kampioenschap Rotax Max was voor hem bepaald een verrassing geweest. De zeventienjarige snelheidsduivel uit Krommenie had zich op het circuit van Spa één van de smaakmakers getoond in de finale van de Rotax Max Senioren-klasse.

Sen Roodenburg

“Ik had het gevoel dat een podiumplaats wel mogelijk was, maar ik had ook weer niet echt verwacht dat ik derde zou gaan worden”, zei een ietwat verbouwereerde Sen. “Het ging echt lekker. Het hele weekend ging het best wel goed. De tijden waren goed, maar de race pace is natuurlijk het belangrijkst en die zat goed.”

Sen was in de finale als vierde gestart. “In de eerste meters verloor ik een plekje, maar ik heb wel goed kunnen meerijden. Midden in de race werd ik ingehaald, maar even later maakte hij een foutje waardoor ik hem weer voorbij kon. Een paar rondes later had ik de nummer drie te pakken en toen was het gewoon doorrijden. Het gat met de nummer twee bleef hetzelfde, maar dat was prima.”

Hij was allang gelukkig met zijn podiumplaats, wilde Sen maar zeggen. Zeker na de zaterdag. Die gold als derde ronde van het NK aangezien organisator Chrono er afgelopen weekeinde een dubbel programma van had gemaakt. Sen: “Zaterdag was ik zevende in de prefinale. In de finale lag ik na de eerste bocht vierde. Toen begon het te regenen en kregen we rode vlag. Na de herstart in de regen ging het niet heel lekker en ben ik als dertiende gefinisht. Zondag zijn we opnieuw begonnen en nu staan we hier met een podium.”

Na de vijfde tijd in de kwalificatie werd Sen vierde in de prefinale, een indicatie dat het met de snelheid wel snor zat. “Dit is in ieder geval lekker voor de punten. Ik was met de kwalificatie al heel tevreden. Zaterdag waren we in de kwalificatie elfde en die kwalificatie was ook op een droge baan.”

Sen Roodenburg

Hoe het dan kon dat hij nu zoveel sneller was. Sen: “We hadden nu iets veranderd en dat was hem: ik was gelijk een paar tienden van een seconde sneller.” Dat bleef zo in de races en dus kon de coureur van Montfoort Motosports na afloop voor het eerst sinds langere tijd weer een beker in ontvangst nemen. “Ik ben echt blij. In de Rotax Max Senioren is dit resultaat best bijzonder. Het is een heel sterk veld.”

Zijn prestaties in Spa boden bovendien perspectief voor de rest van het NK. “Ik denk dat constant top zeven, of misschien wel top vijf rijden moet lukken.” Met zijn zelfvertrouwen zit het dus wel snor. Nu nog laten zien tijdens de volgende ronde van het NK. Die wordt op 19 september gehouden op circuit De Landsard in Eindhoven. “Het zou echt super zijn als we daar dit resultaat kunnen herhalen!”

Sen Roodenburg wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Geijsel Kroon, Jan-Piet Leguijt, RoFinA, Era Richmen en Montfoort Motorsports.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS