DTM

Schubert Motorsport en Project 1 gaan met de BMW M4 GT3 deelnemen aan het DTM-seizoen 2023

Uitgegeven door Deni Volkers • 9 februari 2023 15:10

Het nieuwe tijdperk van de DTM onder leiding van de ADAC gaat het seizoen 2023 in met vier BMW M4 GT3's en met de gecombineerde kracht van BMW M fabrieksrijders, die al zes titelzeges op hun CV hebben.

Schubert Motorsport

Het nieuwe tijdperk van de DTM onder leiding van de ADAC gaat het seizoen 2023 in met vier BMW M4 GT3's en de gecombineerde BMW M works rijderskracht van zes titelzeges in het startveld. Schubert Motorsport en BMW M fabrieks-coureur Sheldon van der Linde (RSA) zetten hun sterke partnerschap voort en verdedigen hun titels van 2022 in de rijders- en teamstand. Het tweede zitje bij de teamkampioenen gaat naar René Rast (GER). De drievoudig DTM-titelhouder maakt in het komende seizoen zijn debuut in de BMW M4 GT3 na zijn overstap naar BMW M Motorsport. Als nieuw DTM-team komt Project 1 uit met twee BMW M4 GT3's, met tweevoudig DTM-kampioen Marco Wittmann (GER) aan het stuur van een van de wagens. De tweede rijder wordt in nauw overleg tussen het team, BMW M Motorsport en de ADAC gekozen en wordt later bekendgemaakt.

Net als in 2022 zal BMW M Motorsport de inspanningen van de twee DTM-teams ondersteunen met in totaal drie fabrieksrijders. Naast het ervaren Schubert-team gaat Project 1 een nieuwe uitdaging aan. Project 1 heeft twee seizoenen successen geboekt in de BMW M2 Cup als onderdeel van het voorprogramma van de DTM. Het team vierde ook veel successen met de BMW M4 GT4 in de DTM Trophy en werd beloond met het winnen van de teamtitel. De overstap naar de DTM met de BMW M4 GT3 is de logische volgende stap in de aanpak om talentvolle jonge coureurs zowel training als realistische promotiekansen te bieden in auto's van het instapniveau tot de GT3-categorie. Project 1 heeft ook een indrukwekkende staat van dienst in Porsche one-make cups en in het FIA World Endurance Championship, waar het in het eerste jaar de wereldtitel en de 24 uur van Le Mans (FRA) in zijn klasse won.

De vaardigheden van Wittmann en zijn ervaring maken hem tot de perfecte teamleider. Het is nog niet beslist wie Wittmanns teamgenoot wordt. De evaluatie van potentiële kandidaten vindt nog plaats in nauw overleg tussen het team, BMW M Motorsport en de ADAC.

Project 1

Vanthoor vervangt Rast in Zandvoort

Schubert Motorsport en Van der Linde gaan hun succes van vorig jaar voortzetten. Als drievoudig kampioen brengt Rast een schat aan rijdersklasse en ervaring mee naar het team. Met de overstap naar de BMW M4 GT3 gaat hij bovendien een nieuwe uitdaging aan. Door een kalenderconflict met zijn deelname aan de Formule E mist Rast het DTM-raceweekend in Zandvoort (NED). BMW M-fabrieksrijder Dries Vanthoor (BEL) zal hem tijdens dat evenement vervangen.

De liveries van de BMW M4 GT3 en hun partners worden te zijner tijd bekendgemaakt. Het DTM-seizoen begint op 27 en 28 mei in Oschersleben (GER).

Schubert Motorsport

Schubert Motorsport

Schubert Motorsport

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS