Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Roger Grouwels scoort in de Ferrari Challenge kostbare punten tijdens thuiswedstrijd op Spa-Francorchamps

Uitgegeven door Peter Vader • 15 september 2020 16:03 • Print artikel

MAASTRICHT - Een thuiswedstrijd op Spa-Francorchamps voor het in Maastricht gevestigde Team RaceArt. Het vinden van de juiste setup voor de Ferrari 488 Challenge Evo was een uitdaging door het gevarieerde circuit met veel hoogteverschillen en snelle bochten. Uiteindelijk werden er goede resultaten geboekt en mocht coureur Roger Grouwels tweemaal het podium beklimmen.

1_Roger_Grouwels_podium_beker_omhoog Ferrari Challenge Spa 2020

Kwalificaties
Ondanks een tegenvallende vrije training op vrijdag waar Grouwels als zesde eindigde, waren beide kwalificaties een stuk beter. Op zaterdag kwalificeerde de grijs-oranje Ferrari 488 Challenge Evo als derde met een tijd van 2:25.815, achter Ernst-Albert Berg (Penske Sportwagen Hamburg) en Ernst Kirchmayr (Baron Motorsport). Dit was ruim een seconde sneller dan de vrije trainings tijd, dus er werd progressie geboekt. Tijdens de tweede kwalificatie werd een tijd van 2:25.206 gezet, wederom sneller en goed voor een 2de positie achter Berg, maar voor Fons Scheltema (Kessel Racing).

2_La_Source Roger Grouwels Ferrari Challenge Spa 2020

Race 1
De eerste race werd gestart vanaf de derde startplaats. Deze bevindt zich aan de binnenkant van La Source, een bocht met een optimale kans om tegenstanders in te halen. Tijdens de start zag Grouwels een mogelijkheid om Berg en Kirchmayr binnendoor te passeren. Een kleine touche was het gevolg, maar Grouwels kon de race doorzetten die hij uiteindelijk won met een gat van 2,2 seconden. James Weiland (Rossocorsa) en Christian Kinch (Formula Racing) stapten respectievelijk op de tweede en derde podiumtrede.

Roger Grouwels Ferrari Challenge Spa 2020 startveld

Race 2
Ondanks een betere startplek tijdens Race 2, had Grouwels nu de buitenbocht van La Source in het vooruitzicht. Helaas was Berg sneller door de eerste bocht en kon zo zijn afstand naar een indrukwekkende 5,5 seconden uitbouwen. Grouwels hield positie en finishte zo tweede achter Berg en voor Weiland.

6_Roger_Grouwels_juichend_Ferrari Challenge Spa 2020

Reacties
Grouwels is te spreken over de vooruitgang: “Een fantastisch weekend op Spa-Francorchamps voor mij en het team. Zaterdag wonnen we de race en op zondag was een tweede plek maximaal haalbaar. Ik wilde een actie voorbereiden op Berg, maar ook kostbare punten voor het kampioenschap scoren. Ik heb geen onnodige risico’s genomen en zo mijn plek in het algemeen klassement behouden. Het team wil ik graag bedanken voor de merkbare vooruitgang die ze hebben geboekt met de auto. Op donderdag was de balans niet optimaal, maar tijdens beide races was de auto perfect.”

5_start_finish Roger Grouwels Ferrari Challenge 2020 Spa

"Alles in het werk stellen"
Teammanager Marwin Moonen; “Met het voordeel van baankennis op Spa-Francorchamps t.o.v. alle andere circuits dit jaar hebben we ons hier meer kunnen focussen op het finetunen van de afstelling. We hopen dat deze informatie ons ook in de komende weekenden sneller maakt in de kwalificaties. Ook hebben we hele goede zaken gedaan voor het kampioenschap dit weekend.....komend raceweekend in Misano zou Roger de titel al kunnen veiligstellen. Wij zullen alles in het werk stellen om dit doel te behalen.”

4_pitbox Roger Grouwels Ferrari Challenge Spa 2020

Misano
In het weekend van 26 september zal er worden geracet op het circuit van Misano. Dit Italiaanse circuit wordt gekenmerkt door scherpe bochten en een flink aantal rechte stukken waar de auto’s hoge snelheden zullen bereiken. Een fantastische baan met de mogelijkheid om de titel veilig te stellen in de Coppa Shell.

7_Roger_Grouwels_over_de_eindstreep Ferrari Challenge Spa 2020

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS