Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Richard Verschoor gediskwalificeerd van F2-sprint race door illegale throttle map

Uitgegeven door Frank Korsel • 29 juli 2023 20:26

Richard Verschoor eindigde de sprint race van de Formule 2 op het circuit van Spa-Francorchamps op de tweede positie, maar kon daar maar kort van genieten. De Nederlander werd enkele uren na de race gediskwalificeerd. Hij heeft volgens de FIA in de opwarmronde en bij de start een throttle map gebruikt die niet gebruikt mag worden.

Richard Verschoor

De Van Amersfoort Racing-coureur werd tegen het einde van de race ingehaald door Enzo Fittipaldi. De FIA meldt dat Verschoor gediskwalificeerd is nadat hij niet aan het technisch reglement kon voldoen: “De Sportcommissarissen ontvingen een rapport van de Technisch Afgevaardigde (document 33) en onderzocht gegevensbewijs. Ze riepen en hoorden de coureur en het team vertegenwoordiger (document nr. 34) en de technisch afgevaardigde van de FIA. Een gedefinieerde progressiviteitskaart van het gaspedaal geprogrammeerd in positie 1 van de besturing de draaiknop voor de wielgaskaart moet worden gebruikt tijdens alle starts en races van de formatieronde begint, totdat de snelheid van de auto 50 km/h bereikt. Auto 22 gebruikte een andere gasklep bij de wedstrijd starten.”

“Na de zaak uitgebreid te hebben overwogen, stelden de stewards vast dat auto 22 dat wel was, dus in strijd met het Technisch Reglement en wordt daarom gediskwalificeerd de uitslagen van Race 1. Deelnemers worden eraan herinnerd dat ze het recht hebben om in beroep te gaan tegen bepaalde beslissingen van de Stewards, in overeenstemming met artikel 15 van de FIA International Sporting Code en Hoofdstuk 4 van de FIA Gerechtelijke en Disciplinaire Regels, binnen de toepasselijke tijdslimieten.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS