Autosport NL • NK Rally

Regerend Nederlands kampioen Bob de Jong met nieuwe navigator op jacht naar titelprolongatie

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 maart 2022 13:00

Als regerend Open Nederlands Rally Kampioen en met overtuigende resultaten in het vorige seizoen (twee zeges en twee nipte tweede plaatsen) komt Bob de Jong vol zelfvertrouwen naar JACK’s Drenthe Rally, waar hij wil meestrijden om de overwinning. Hij gaat in Assen dan ook van start met maar één doel: samen met navigator Erik de Wild de felbegeerde zege behalen in zijn Hyundai i20 R5 en tevens de basis leggen voor opnieuw titelprolongatie!

Bob de Jong

Onlangs werkte de 36-jarige Bob de Jong achter het stuur van zijn Hyundai een korte test af om samen met DDG Motorsports aan de laatste afstellingen te werken. “We hebben een volledige rebuilt laten doen van de motor. Bovendien maken we nu gebruik van de nieuwe competitiebrandstof van Panta (geleverd door Van Dijck Racing Fuels) en die combinatie levert duidelijk meer trekkracht op.” Vorig seizoen zorgde een update van Hyundai Motorsports ervoor dat de tractie op onverharde wegen nog beter is, zeker met de nieuwe, iets stijvere Michelin Pilot Sport Compétition banden. In samenspraak met de research afdeling van Eurol werden vorig seizoen de nieuwe Racing Line producten voor het eerst in de praktijk gebruikt. Door onder meer de verbeterde oliedruk en de lagere temperatuur van de versnellingsbak en het differentieel verbeterde de technische performance van de Hyundai i20. “De samenwerking met onze technische partners vormt een belangrijke basis voor ons succes,” zegt De Jong.

Bob de Jong

Met Erik de Wild gaat Bob de Jong dit jaar op jacht naar titelprolongatie. In Twente kon het nieuwe duo al aan elkaar wennen en het klikte meteen goed: “Ik heb er alle vertrouwen in om met Erik net zo succesvol te worden als met Bjorn Degandt.” Erik de Wild – 46 jaar, woonachtig in Dalfsen – is al even positief over de kansen van de Hyundai-equipe: “We hebben in Twente laten zien dat we de snelheid hebben om voor de eerste plaats te vechten en dat zullen we in JACK’s Drenthe Rally ook zeker proberen.”

Dennis Marsman en Bob de Jong

Dit seizoen continueert Bob de Jong de samenwerking met Hyundai, Eurol, Michelin, Hoevenberg Service, Group B, Van Dijck Racing Fuels en BdJImports. Nieuw is de partnership met I&DS (Interieur en Design Services), het bedrijf van navigator Erik de Wild. Tijdens JACK’s Drenthe Rally zal bovendien de naam van Hyundai-dealer Autobedrijf van Veen de voorruit sieren. “Wij zijn als Hyundai-dealer in Assen vereerd dat de Nederlands kampioen met onze naam op de auto rijdt. Met Hyundai hebben we een sterk merk in huis dat uitblinkt qua innovatie en duurzaamheid. We steunen Bob de Jong dan ook van harte bij zijn deelname in onze regio,” aldus David van der Wee van Autobedrijf van Veen. Bob de Jong is uiteraard blij met de steun: “De betrokkenheid van de Hyundai-dealers doet ons goed. Wij kunnen regionaal voor de nodige aandacht zorgen en met de prestaties en betrouwbaarheid van de i20 het sportieve imago van Hyundai versterken. ”Daags voor JACK’s Drenthe Rally is de Hyundai i20 R5 van Bob de Jong te bewonderen in de showroom van Autobedrijf van Veen in Assen.

JACK’s Drenthe Rally gaat vrijdag 11 maart om 16:46 uur van start voor 3 klassementsproeven rond Kampen, die twee keer moeten worden verreden. Zaterdag vindt de actie plaats rond het TT Circuit in Assen, met de start om 8:46 uur en de finish om 16:34 uur. Er worden dan nog 3 rondes van 4 klassementsproeven verreden. Voor meer informatie kijk op www.drentherally.nl.

Kalender ONRK 2022
11/12 maart JACK’s Int. Drenthe Rally (Assen)
21 mei ELE Rally (Son)
18 juni ACON-Prima Vechtdal Rally (Hardenberg)
9 juli GTC Rally (Achtmaal)
27 augustus Visual Art Rally (Zeewolde)
17 september Eurol-Hellendoorn Rally (Nijverdal)
15/16 oktober Twente Rally (Hengelo)
10 december ACtronicsAchterhoek Rally (Eibergen)

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS