Formule 1

Red Bull over reactie Perez toen Verstappen 1 wk-punt extra kreeg: "Het enige moment..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 23 maart 2023 06:01

In de slotfase was de belangrijkste strijd in het veld die tussen Max Verstappen en Sergio Perez. De twee Red Bull-coureurs vochten om de snelste ronde en degene met die tijd, zou ook de leiding in stand om de wereldtitel Formule 1 nemen. Sergio Perez was verrast dat hij toch nog afgetroefd werd door de Nederlander.

Max Verstappen F1


“Ik denk dat we tot de conclusie kwamen dat het de laatste ronde ging zijn. Als hij gaat, dan gaat hij”, aldus Horner over de ultieme actie van Verstappen. “Ik denk dat hij zelf al tot die conclusie gekomen was. Beide coureurs hadden de info. Checo had de snelste ronde op dat moment, hij vroeg wat het was, dus het was duidelijk waarom hij dat vroeg. Hij wist dat Max het ging proberen en Checo gaf het op in de eerste paar bochten. Hij lag al anderhalve tiende achter en je zag dat hij zich terugtrok.”

Perez vroeg vlak na de race aan Verstappen wanneer hij de snelste ronde gepakt had en was verrast dat zijn teamgenoot dat in de laatste ronde deed. De Mexicaan was in de veronderstelling dat ze een bepaalde snelheid moesten handhaven. Volgens Horner was hier echter geen sprake van. “Het enige debat over het managen van de snelheid was toen het probleem met de aandrijving overheerste”, vervolgt de teambaas. “Op dat moment dachten we: ‘Oke, we laten beide auto’s terugschroeven’. Maar toen duidelijk werd dat we niets in de data konden zien, lieten we de auto’s weer los.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS