Formule 1

Red Bull nu pas op volle oorlogssterkte? Nieuwe motoren voor Grand Prix van Frankrijk

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juni 2021 10:10 • Print artikel

Red Bull en AlphaTauri zijn tijdens de Grand Prix van Frankrijk gewapend met nieuwe Honda-krachtbronnen voor alle vier de coureurs.

Sergio Pérez Red Bull Racing F1 Bakoe podium


Mercedes en Ferrari zijn vorige keer in Bakoe begonnen met de introductie van nieuwe motoren. Zowel de fabrieksteams als hun klanten ontvingen allemaal nieuwe krachtbronnen, MGU-H's en uitlaten, voor 14 van de 20 coureurs op de Formule 1-grid. Mercedes, Ferrari, McLaren, Williams en Aston Martin gebruikten ook allemaal nieuwe MGU-K's tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan.

Op Paul Ricard is het de beurt aan Honda. De Japanse fabrikant levert een nieuwe motor aan Max Verstappen, Sergio Pérez, Pierre Gasly en Yuki Tsunoda.

Hiermee is Tsunoda aan zijn derde motor toe voor het seizoen, het maximum dat is toegestaan voordat gridstraffen worden uitgedeeld. Tsunoda beschadigde zijn eerste motor tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna na een crash in de kwalificatie.

Het seizoen 2021 is tot nu toe een zeer succesvol seizoen voor Honda. Verstappen staat aan de leiding in het rijderskampioenschap, terwijl Red Bull 26 punten voorsprong heeft op Mercedes in de constructeursklasse. Gasly was ook goed op dreef in Bakoe: hij kwalificeerde zich als vierde en eindigde als derde.

Het Mercedes-team heeft een paar moeilijke races achter de rug, met slechts zeven punten in de GP's van Monaco en Azerbeidzjan, maar Honda verwacht dat hun rivalen sterk terugkomen. "Met uitzondering van Verstappens crash was het een goede race voor Honda", vertelde Honda's technisch directeur Toyoharu Tanabe tegen Motorsport. "Het was de eerste race waarin we aan de leiding stonden in zowel het rijders- als het constructeurskampioenschap. We kunnen in diezelfde positie naar de volgende race toewerken. Er zijn nog wel wat punten waar we naar moeten kijken, maar het resultaat van deze race was goed."

"Vier auto's haalden Q3 en twee auto's stonden op het podium. In dat opzicht heb ik het gevoel dat de auto's en de power units van onze beide teams meer dan ooit geëvolueerd zijn. Mercedes zit echter niet stil, ze zullen terugvechten. Dit resultaat is goed, maar dat wil niet zeggen dat we in de volgende races ook goed zullen zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS