Formule 1

Red Bull ontmaskerd? Christian Horner legt uit waarom het gat met de concurrentie kleiner wordt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 mei 2024 06:20

Hoewel McLaren een 'grote stap' heeft gemaakt en Ferrari een 'subtielere', drukt Christian Horner niet op de paniekknop, maar geeft hij toe dat Red Bull de problemen in Monaco moet begrijpen. Terwijl de Grand Prix van Monaco van Sergio Pérez al in de eerste ronde voorbij was toen hij in de vangrail werd getorpedeerd door Kevin Magnussen, startte Max Verstappen op P6, tevens de plek waar hij eindigde.

Christian Horner Red Bull Racing F1


Dat Verstappen vorig jaar in Singapore, ook een stratencircuit maar wel een sneller circuit, een soortgelijke terugval kende, heeft teambaas Horner doen toegeven dat dit een gebied is waarop Red Bull zich moet verbeteren.

Hij is echter geenszins in paniek en heeft ook niet het gevoel dat de technologie van Red Bull is blootgesteld, ondanks dat Verstappen heeft verklaard dat ze zijn 'ontdekt' omdat de rivalen het gat hebben gedicht.

"We hebben het vorig jaar in Singapore ook gezien”, zei Horner tegen de media. "We hebben daar weer een voorbeeld van gehad. We weten dat het een onderdeel van de auto is waaraan we moeten werken. Het was een erg statische race. De top tien was zoals de race begon. De rode vlag betekende het einde van de race omdat iedereen tot het einde op dezelfde banden zou blijven rijden."

"We moeten een aantal lessen trekken uit dit weekend en een aantal problemen met de auto aanpakken. Ferrari, McLaren, ze zijn snel. Het zat er altijd aan te komen dat we naar elkaar toe zouden groeien. McLaren heeft een grote stap gemaakt, de stap van Ferrari was heel subtiel. Laten we de komende twee of drie races kijken hoe het gaat.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS