Formule 1

Racing Bulls zien beiden het zwart-wit geblokt niet en verlegt de focus naar de Grand Prix van Miami

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 23 april 2024 12:25

VISA Cash App RB beleefde een moeizaam weekend bij de terugkeer van de Chinese Grand Prix. In de Sprintrace op het Shanghai International Circuit lukte het Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda niet om punten te scoren en tot overmaat van ramp vielen beide Formule 1 bolides uit in de Grand Prix.

Daniel Ricciardo

Claudio Balestri hoofdingenieur bij VISA Cash App RB blikt terug: “Voor de race besloten we de twee auto’s te splitsen volgens een andere strategie, waarbij Daniel op de medium compound begon en Yuki op de zachte compound. Voor Daniel verloor hij bij de start enkele posities, terwijl Yuki er enkele wist te winnen. Aan het einde van ronde 1 stond Daniel op P15 en Yuki op P16. Aangezien we nog ver van de punten verwijderd waren, besloten we om Yuki een vroege pitstop te laten maken, met als doel de anderen te 'undercutten' en een set nieuwe mediumbanden te monteren.'

"In plaats daarvan besloten we met Daniel buiten te blijven en een langere eerste stint te rijden, waarbij we hem in ronde 14 in de pits haalden. De degradatie was op alle compounds iets hoger dan verwacht en toen Bottas zijn auto op de baan stopte, ontstond er een Virtual Safety Car, gevolgd door een volledige Safety Car. Bijna alle auto's gingen naar de harde compound om te proberen het einde te bereiken, inclusief Yuki. Helaas kwam Stroll vlak voor de herstart tegen de achterkant van Daniel aan en beschadigde zijn auto zwaar, en onmiddellijk na de herstart raakte Magnussen Yuki, waardoor zijn rechter achterband beschadigd raakte. Kortom, beide auto's lagen uit de race."

"Zondag was niet onze dag, maar we zullen onze focus verleggen naar de volgende race in Miami, waar we voor de punten willen vechten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS