Karting • GK4 Kartseries

Racebelofte Delano De Ketele maakt rentree na twee maanden blessureleed en eindigt prompt op het podium

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 september 2021 14:33

SPA-FRANCORCHAMPS – Nadat een gebroken pols hem twee maanden aan de kant had gehouden, kon Delano De Ketele eindelijk weer racen. De vierde ronde van de GK4 Kart Series in Spa-Francorchamps was een testcase hoe zijn gebroken pols hersteld was. En ja, het ging weer uitstekend voor de snelle Technogel piloot. Met de vierde, eerste en tweede plaats in de respectievelijke races in de IAME Senioren Nationaal-klasse, bewees hij dat hij niets aan snelheid heeft ingeboet.

Delano De Ketele

Het incident was op het circuit van Genk gebeurd. Daar brak Delano zo’n twee maanden geleden zijn pols. Het markeerde het begin van een moeilijke periode voor de talentvolle coureur. Hij was dan ook maar wat blij dat hij eindelijk ‘gewoon’ weer in de kart kon stappen.

“Ik heb twee maanden niet kunnen rijden. We hebben de vrijdag zeker benut om er terug in te komen en de zaterdagochtend natuurlijk ook. We zijn eigenlijk verrast dat het resultaat zo goed was na die twee maanden. Ja! ik ben wel blij.”

Delano had wat te bewijzen. Aan de concurrentie, maar vooral ook aan zichzelf. Bewijzen dat hij nog altijd de snelheid had om voorin te kunnen meedoen. Na veelbelovende trainingssessies, snelde hij zaterdag in de kwalificatie naar een knappe derde tijd in zijn klasse.

In de eerste race had Delano een wat mindere start. “Ik zakte een paar plaatsen terug en toen reed ik terug naar de derde plek. Maar ik liep tijdens de race een klik bumper op waardoor ik na afloop een tijdstraf van drie seconden kreeg. Daardoor werd ik als vierde bij de IAME-rijders geklasseerd.”

Tijdens de tweede race reed hij van de vierde naar de eerste plaats en dat was voor Delano de definitieve bevestiging dat hij nog steeds over een uitstekende snelheid beschikt. “Daar was ik natuurlijk heel blij mee. Een superresultaat na twee maanden niet kunnen racen. In de laatste race hebben we nog pech gehad met de koppeling, maar heb ik toch nog de tweede plaats kunnen vasthouden.”

Delano De Ketele

Een heerlijke come-back dus voor de Belgische racebelofte. “Het gaf echt een goed gevoel om terug op de baan te zijn”, zei Delano. Toch had de snelle piloot de afgelopen maanden niet helemaal stilgezeten. “Thuis heb ik veel in de simulator gezeten met één hand om toch te kunnen rijden. Ik heb in die periode veel aan mijn vader zijn oren zitten zagen dat ik echt wou rijden, maar als de dokter zegt dat het niet gaat, dan moet je daar wel naar luisteren. Maar woensdag kreeg ik groen licht van de dokter.”

Zijn vader Geert begreep maar al te goed dat Delano al snel weer terug achter het stuur wou kruipen. ”Ik begrijp hem driehonderd procent”, zei senior. “Ik heb zelf altijd in de autosport gezeten, dus je wil zo vlug mogelijk terug achter het stuur. En de simulator geeft niet de kick die je krijgt op het circuit. Nu zijn we superblij. We kenden zaterdag in de laatste race wat technische probleempjes, voor hetzelfde geld was het over en uit geweest. Maar nu pakte hij toch nog de tweede plaats in de laatste race, en zeker niet onbelangrijk wij doen hier vandaag een goede zaak in het kampioenschap waar we na het niet kunnen rijden van de wedstrijd op Genk op een zesde plaatst gestrand waren, klimmen we nu naar de derde plaats met 3 punten verschil op de tweede rijder in het kampioenschap en dat is echt super. En dan voel je je als papa de koning te rijk!”

Delano De Ketele wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:

* Techogel Sleeping exclusief verdeeld door Sleepworld.
* mykart.be uw online kartwinkel.
* TK engines
* Crepico pleisterwerken
* NRG fitness

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS