Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Porsche heeft een nieuw platform voor digitale diensten en introduceert de nieuwe My Porsche-app

Uitgegeven door Peter Vader • 13 januari 2022 13:01

Porsche heeft een nieuw platform voor digitale diensten en introduceert tegelijkertijd de nieuwe My Porsche-app. De nieuwe app is de centrale interface tussen klant, auto en merk en vervangt de functies van My Porsche Essentials, de Connect App en de Car Connect App. In de komende maanden worden ook extra apps zoals ‘Porsche Charging’ en ‘Porsche – Good to know’ geïntegreerd. Door het volledige scala aan diensten en informatie in één app te combineren, hebben klanten nog sneller en makkelijker toegang tot de digitale wereld van Porsche.

My Porsche-app 3

My Porsche is een veelzijdige tool voor alle Porsche-rijders. De app is compatibel met modellen vanaf modeljaar 2016. Als centrale interface tussen klanten en hun Porsches biedt de My Porsche-app een breed scala aan functies, die ook specifiek zijn afgestemd op de aandrijflijn van de auto.

Wanneer de My Porsche-app is verbonden, informeert deze de eigenaar over de status van zijn of haar Porsche. De app kan onder meer het brandstof- of laadniveau, de huidige kilometerstand en de locatie tonen. Het geeft ook inzicht in de statistieken van eerder gemaakte ritten of de instellingen van het voertuigvolgsysteem (VTS). Als de Porsche onbedoeld in beweging komt, of sneller rijdt dan de ingestelde snelheidslimiet, waarschuwt de app de gebruiker met een pushmelding. Met de app kunnen specifieke Porsche modellen worden vergrendeld en ontgrendeld of de klimaatregeling en standverwarming van elektrische modellen worden geregeld. Indien gewenst kunnen gebruikers via de app ook digitale gebruiksaanwijzingen en ondersteunende video’s bekijken.

De My Porsche-app biedt het nieuwste op het gebied van netwerken. Het kan de accounts van streamingproviders en agenda's met de bijbehorende apps in de auto verbinden. De app helpt onder meer bij het navigeren, door bestemmingen en POI’s op de smartphone te synchroniseren met het Porsche Communication Management.

My Porsche-app 1

Verbonden met nieuwe én oudere Porsches
De My Porsche-app is beschikbaar in 47 landen (in 25 talen) voor Apple iOS (iOS 14 en hoger) en Android-smartphones (Android 8 en hoger). Gebruikers kunnen inloggen met hun Porsche ID of zich direct registreren in de app. De app werkt met alle huidige modellen én oudere modellen:

- Porsche 718 Boxster, 718 Cayman (vanaf modeljaar 2016)

- Porsche 911 (vanaf modeljaar 2016)

- Porsche Panamera (vanaf modeljaar 2016)

- Porsche Macan (vanaf modeljaar 2016)

- Porsche Cayenne (vanaf modeljaar 2016)

- Porsche Taycan

Het aantal beschikbare app-functies kan per model en modeljaar verschillen. De Porsche app is gratis te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store en wordt continu vernieuwd en geoptimaliseerd.

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS