Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Pole voor HTP Winward met Indy Dontje in 24H PORTIMAO; Jeroen Bleekemolen snelste in 991-klasse

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juni 2020 21:38

PORTIMAO, Portugal – Dit weekeinde is de 24H SERIES powered by Hankook de eerste Europese raceserie die in de vorm van de Hankook 24H PORTIMAO weer een reguliere race organiseert. De 90 minuten durende kwalificatie aan de Algarve was goed voor spannende actie. Na een geweldige strijd om de beste startplaats behaalde de HTP Winward Motorsport-Mercedes-AMG GT3 (#84, Bryce Ward / Russell Ward / Indy Dontje / Philip Ellis) zijn eerste algemene pole-position in de 24H SERIES. Philip Ellis kwam op het 4,684 kilometer lange Autódromo Internacional do Algarve tot een tijd van 1:43,848 minuten en bleef daarmee onder de polewinnende tijd van vorig jaar. Voor Winward Racing is dit het beste kwalificatieresultaat in de 24H SERIES sinds de pole-position in de klasse bij de Hankook 24H COTA USA van vorig jaar.

HTP Winward Motorsport-Mercedes-AMG GT3 (#84, Bryce Ward / Russell Ward / Indy Dontje / Philip Ellis)

De eerste van de twee Herberth Motorsport-Porsche 991 GT3 R’s (#92, Tim Müller / Taki Konstantinou / Jürgen Häring / Michael Joos / Marco Seefried) behaalde een plek op de eerste startrij, slechts een halve seconde voor de zusterauto (#91, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer / Alfred Renauer). Het Beierse team verdedigt de kampioenstitel in de A6-Am-klasse van de 24H SERIES Europe en won vorig jaar in Portugal zijn klasse.

Jeroen Bleekemolen

Verderop in het veld plaatste Jeroen Bleekemolen, drievoudig winnaar van de Hankook 24H DUBAI, de Mühlner Motorsport-Porsche 991-II Cup (#921, Moritz Kranz / Carlos Vieira / Tom Cloet / Jeroen Bleekemolen) op de beste startplek in de 991-klasse, gevolgd door de Speed Lover Porsche 991-II Cup (#978, Dominique Bastien / Gavin Pickering / Olivier Dons / Eric Mouez). In de algehele startopstelling vertrekken de beide Porsche Cup-auto’s respectievelijk als vierde en vijfde.

En daarmee was het voor Mühlner Motorsport nog niet gedaan, want het team behaalde ook de pole-position in de nieuwe Cayman-klasse van CREVENTIC. In de algehele uitslag reed de Porsche 718 Cayman GT4 CS (#421, Axel Sartingen / Daniel Schwerfeld / Thorsten Jung / Daniel Bohr / Moritz Kranz) de achtste tijd en eindigde daarmee voor zijn rivaal in de klasse, Veloso Motorsport (#408, Pedro Marreiros / Paulo Pinheiro / José Costa / Jean-Roch Piat / Mariano Pires).

De pole-position in de GT4-klasse ging naar de PROsport Racing Aston Martin Vantage AMR GT4 (#401, Rodrigue Gillion / Nico Verdonck / Tom Heeren / Constantin Schöll), zo’n drie tienden van een seconde voor de ter plekke geprepareerde Parkalgar Racing Team Mercedes-AMG GT4 (#412, André Antunes / Alvaro Ramos / Fred Blok / Joaquim Penteado / José Monroy). De beide GT4-auto’s vertrekken vanaf de zesde en zevende plaats op de grid.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS