Dakar

Podiumplaats voor Erik van Loon en Anja van Loon richting top 10 op laatste etappe

Uitgegeven door Deni Volkers • 8 oktober 2022 13:01 • Print artikel

Tijdens de Rallye du Maroc laten Erik van Loon en Sébastien Delaunay zien dat ze mee kunnen met de absolute wereldtop van de Cross Country. Met de derde tijd vandaag en tijden die passen in de top vijf tankt Van Loon vertrouwen in aanloop naar de Dakar Rally en de Andalucia Rally over een week.

Erik van Loon

“Dit voelt echt geweldig!” zegt Erik. “We doen al de hele week mee voor het podium, maar door mechanische problemen staan we daar nu niet op. De laatste etappe is wel echt de kers op de taart. Het ging zo hard vandaag, we hebben geen fout gemaakt. Tijdens de rally hebben we veel geleerd over de Toyota en de auto echt beter gemaakt. Sébastien heeft foutloos genavigeerd, de auto is top en de monteurs hebben heel erg goed werk geleverd.”

Tijdens de laatste etappe gaan Anja van Loon en Lisette Bakker als een speer. "Wij worden vandaag 11e in de klasse! Daar ben ik heel erg tevreden mee. We hebben heel veel andere auto's en buggy's ingehaald. Het ging supergoed, we hebben niks meegemaakt. Het laatste stuk werd geannuleerd voor ons vanwege slecht weer, er was plots mist."

Anja is blij met haar progressie. "We hebben echt veel geleerd. Zowel over de Can-Am als het rijden. We hebben weinig problemen gehad en gingen steeds sneller. Samen met Lisette ging het ook top. Ik had al zin in Dakar, maar als het zo gaat dan nog veel meer! Op naar Andalusië en nog meer kilometers om ons voor te breiden."

De volgende rally voor Van Loon Racing is later deze maand al, de Andalucia Rally. Deze wordt verreden van 18 tot en met 23 oktober in Spanje. “Dat is snel na deze rally met wederom een sterk deelnemersveld. Ik hoop dat we daar deze vorm kunnen doortrekken,” besluit Erik van Loon.

Erik van Loon en Anja van Loon

Erik van Loon is een allround autocoureur. Van Dakar tot autoracen. Van Loon beheerst alle takken van autosport. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS