Karting • Chrono

Podium Luca van Leer in prestigieuze DKM, schitterende ervaring in Porsche naast Robert Doornbos op Circuit Zandvoort

Uitgegeven door Bart • 1 juni 2023 01:11

Het zijn drukke tijden voor Luca van Leer. De 12-jarige karter uit Leerbroek heeft vier volle weekenden achter elkaar met wedstrijden in drie verschillende kampioenschappen. Na de vijfde plaats bij het NK 2-takt in Eindhoven volgden de derde plaats bij het NK 4-takt in Strijen en de tweede plaats in het prestigieuze Deutsche Kart Meisterschaft in Genk. Komend weekend strijdt de rijder van het topteam van Michel Vacirca in het Duitse Kerpen nog tijdens de derde ronde van het NK 2-takt van Chrono Karting. “Het gaat goed en het is leuk om elke week een wedstrijd te rijden.”

Racetalent Luca van Leer in de Porsche bij Robert Doornbos voor vliegende rondes op Circuit Zandvoort


Tussen het karten door beleefde Luca een schitterende ervaring op de F1-track van CM.com Circuit Zandvoort. Op uitnodiging van zijn hoofdsponsor Nestr mocht hij een aantal ronden meerijden met voormalig Formule 1-coureur en ambassadeur van Nestr Robert Doornbos. “We reden in een Porsche 911 GT4, echt een hele mooie auto. Robert kende mij al en wist dat ik in Strijen derde was geworden bij het NK. Het was echt heel gaaf om mee te rijden op Circuit Zandvoort, het gaat zo snel, laat remmen… Ik kwam net niet boven het dashboard uit, dus ik zag de kombochten niet zo goed, maar het was echt een waanzinnige ervaring.”

Terug naar afgelopen weekend. In Genk stond de eerste ronde van het DKM op het programma. De Mini 60 Series worden georganiseerd door de DMSB en gepromoot door Chrono Karting waar Luca ook het Nederlands kampioenschap 2-takt en 4-takt rijdt. “Er wordt in de DKM wat harder gereden dan bij het NK en het zit heel dicht bij elkaar. Het was tijdens de kwalificatie belangrijk om direct in de tweede ronde je snelle ronde te rijden. Zonder slipstream ben ik toch naar P4 gereden. Het was mooi om er goed bij te zitten.”

Karttalent Luca van Leer Lowpad


“In de pre-finale had ik niet zo’n goede start, maar ik kon vervolgens toch aansluiten bij de kopgroep. Uiteindelijk lag ik op de derde positie en gingen de nummer één en twee met elkaar de strijd aan. Daar kon ik van profiteren en ik lag één bocht op P1, maar toen werd ik aangetikt en viel ik terug naar P9. In de finale haalde ik in de eerste ronde gelijk een aantal rijders in. Later pakte ik ook de nummer 3 en zag ik weer dat de nummers één en twee met elkaar gingen strijden. Eentje van hen spinde waardoor ik hem voorbij kon. In het laatste rondje kwam ik heel dicht bij de koploper, maar ik wilde het risico niet nemen dat ik eraf zou gaan. Ik vond het al heel mooi dat ik van P9 naar P2 was opgeklommen. Ik was echt heel blij met mijn tweede plaats. Het was een mooie inhaalrace.”

Een week voorafgaand aan het DKM streed Luca op Kartbaan Strijen in de Mini Junior TM. “Het ging niet heel goed en we hadden niet echt de snelheid om voor de eerste plaats te strijden. Door te blijven vechten ben ik toch nog derde geworden en heb ik echt het maximale eruit gehaald. Zo heb ik toch weer belangrijke punten voor het Nederlands kampioenschap gescoord.”

Weer een week eerder had de CRG-rijder op de Landsard in Eindhoven al een fraaie inhaalrace laten zien bij het NK 2-takt van Chrono Karting. In de MiniMax kende Luca in de pre-finale de nodige pech. “Ik had een goede inhaalactie aan de binnenkant voor bocht 4, maar hij stuurde op mij in en zo werd ik eraf gereden. Daardoor moest ik in de finale vanaf P20 beginnen. Ondanks dat je in Eindhoven moeilijk kunt inhalen, ben ik toch nog naar P5 opgeklommen. Dat was toch ook een mooi resultaat.”

Luca van Leer wil graag Michel Vacirca van CRG Holland bedanken, zijn vader en moeder en alle sponsoren:

Hoofdsponsor: Nestr smart finance

CRG Holland
ZonnepanelenXtra
Lasservice D.W de Jong
Lowpad
Versluis Vakschilders
Aalbers Farina
SaltyMax
Dior Heavy Lift
Interhouse
TK montage&beveiliging
Hulters Metaalhandel Recycling
Boer BV
J.W. Blokland Holding BV
CarDsign plakkende reclame
Dumaco Hardinxveld Giessendam
Laserdeal
Multicomm
Loopbaancentrum PlusPunt
‘t Houtwerk
MB Racing

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS