Formule 1 • MOTO GP

Pata Yamaha Ten Kate Racing in topvorm naar thuisrace op TT Circuit Assen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 april 2024 16:46

Komend weekend wordt de derde ronde van het FIM Supersport World Championship verreden op het TT Circuit Assen als onderdeel van de Nederlandse World Superbike ronde. Een belangrijke en speciale thuisrace voor Pata Yamaha Ten Kate Racing waar het team uit Nieuwleusen groots uit gaat pakken.

Pata Yamaha Ten Kate Racing Stefano Manzi


Het historische TT Circuit Assen behoeft geen introductie. Het 4,5 kilometer lange circuit telt 12 rechterbochten en 6 linkerbochten en heeft in de loop der jaren al vele legendarische races gezien. Het circuit ligt op zo’n 40 minuten rijden van het hoofdkwartier van Ten Kate waardoor het met recht een thuisrace is voor het team.

Stefano Manzi komt in topvorm naar het TT Circuit Assen nadat hij in Barcelona tweede werd in Race 1 en Race 2 wist te winnen. De Italiaan zal komend weekend deze vorm willen vasthouden en zijn best doen om de achterstand van elf punten op de WK leider te verkleinen.

Pata Yamaha Ten Kate Racing Glenn van Straalen


Voor Glenn van Straalen is het natuurlijk een heel bijzonder raceweekend. Net als voor het team is het de thuisrace voor de coureur uit Hoogkarspel en zal hij na een solide weekend in Barcelona willen schitteren. De 23-jarige Van Straalen stond in 2022 en 2023 op het podium in Assen.

Stefano Manzi: “Het is weer een raceweek en het wordt een heel belangrijke week voor het team. Het is natuurlijk hun thuisrace dus ik denk dat ik het ook mijn tweede thuisrace kan noemen. Ik kijk ernaar uit om weer in Assen te rijden omdat het een circuit is waar ik graag rijd. Ik kan niet wachten tot vrijdag om weer met het team samen te werken, ik hoop dat we samen een geweldig weekend kunnen hebben.”

Glenn van Straalen: “Ik heb er heel veel zin in om dit weekend voor het thuispubliek te rijden. We zullen in ieder geval goed opvallen tijdens de races. Ik hoop dat we hier een goed raceweekend kunnen afwerken, tijdens de test van twee weken geleden hebben we al wat rondjes kunnen rijden. Ik ga het weekend met veel vertrouwen in en ik denk dat we iets moois kunnen laten zien.”

Kervin Bos – Pata Yamaha Ten Kate Racing teammanager: “We racen dit weekend op het TT Circuit Assen en dat is altijd heel speciaal voor ons. Nadat Stefano in Barcelona wist te winnen ga je natuurlijk met en heel goed gevoel naar je thuisrace toe. Ten Kate Racing komt in Assen altijd met iets speciaals en dat zal ook dit jaar het geval zijn, we hebben nog nooit zoveel activiteiten gepland staan als dit jaar. Vrijdagavond zullen we een speciale livery voor Glenn van Straalen presenteren en gaan we ook enkele GYTR PRO machines afleveren waarbij Glenn en Jonathan Rea aanwezig zullen zijn. Op zaterdag hebben we een grote netwerkbijeenkomst voor alle onze sponsoren en relaties. We hebben onlangs twee dagen in Assen kunnen testen, een droge en een natte dag, dus we zijn uitermate goed voorbereid voor een goed weekend met beide rijders.”

Het raceweekend op het TT Circuit Assen begint met een vrije training op vrijdagochtend waarna ’s middags om 16:00 uur de Superpole sessie verreden wordt. Na een warm-up sessie op zaterdagochtend gaat Race 1 ’s middags om 15:15 uur van start. Datzelfde geldt voor zondag met een warm-up sessie in de ochtend en Race 2 om 15:15 uur.

#GlennVanStraalen, #KervinBos, #PirelliDutchRound, #StefanoManzi, #TTCircuitAssen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS