Autosport NL • Ford Fiesta Sprint Cup

Opnieuw podium voor Gianni van de Craats in debuutjaar in de autosport: "Het was echt nat en tricky"

Uitgegeven door Bart • 12 augustus 2021 09:20

Assen – Gianni van de Craats heeft ook in het derde weekend van de Ford Fiesta Sprint Cup een podiumplaats behaald. De pas 15-jarige autocoureur uit Harskamp eindigde op het TT Circuit van Assen op de tweede plaats in het Junioren-klassement. De races in de Ford Fiesta Sprint Cup maakten onderdeel uit van de Jack’s Racing Days, voorheen bekend als de Gamma Racing Days, en trokken zo’n 45.000 racefans naar het TT Circuit.

Opnieuw podium voor Gianni van de Craats in debuutjaar in de autosport

De snelle coureur van NXT Racing, die de autosport combineert met het karten in de ID Engines Shifter, gaf na afloop toe dat hij geen tijd had gehad om naar de goed gevulde tribunes te kijken. Eerder dit jaar waren de races nog voor lege tribunes afgewerkt. “Ik was vooral geconcentreerd op de baan en merkte geen verschil met de races zonder publiek. Ik had geen tijd om naar het publiek te kijken.”

In de kwalificatie noteerde Van de Craats de tweede tijd in zijn klasse in 2:06.691. De eerste race op zaterdag werd vervolgens onder lastige omstandigheden verreden. Het TT Circuit lag er door de regen nat bij. “Er was veel chaos op de baan en ik verloor bij de start wat plekken, maar in de eerste ronde kon ik al een paar posities opschuiven. In het begin was het echt nat en tricky, maar het ging toch best goed. Uiteindelijk ben ik als tweede geëindigd in mijn klasse. Heel mooi dat ik weer op het podium stond, maar ik wil natuurlijk graag een keer winnen.”

Gianni van der Craats

Eerder dit seizoen stond Van de Craats al op het podium bij de races in Zandvoort en Zolder. In de tweede race op zondag zat een overwinning er helaas niet in. Door pech zag hij een goede klassering verloren gaan. “Ik zat naast iemand en hij stuurde in. Door die tik op mijn linkervoorband stond mijn stuur scheef en viel ik ver terug.”

Van de Craats geniet van zijn eerste seizoen in de autosport. “De Ford Fiesta Sprint Cup is een mooie klasse met een sterk deelnemersveld. Je kunt echt niet verslappen. Het hele weekend moet je je goed concentreren. Eén mindere ronde en je kunt zo een paar plaatsen verliezen.”

Gianni van de Craats Assen

In zijn eerste autosportjaar komt het racetalent uit Harskamp op de mooiste circuits. Hij reed al in Zandvoort en Zolder, helaas ging het weekend in Spa-Francorchamps vanwege zware regenval niet door, maar op het iconische Belgische circuit mag hij later dit jaar nog rijden. “Het was gaaf om op het TT Circuit in Assen te rijden. Ik heb hier eerder een paar keer getraind en was dus bekend met de baan.”

Door zijn tweede plaats op zaterdag scoorde Van de Craats goede punten in het kampioenschap bij de junioren.

Gianni van de Craats wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Polskamp en NXT Racing.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS