Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Ontwikkeling Polestar 3 bijna afgerond na succesvolle hittetests

Uitgegeven door HJ van Keulen • 28 september 2023 14:00

G�TEBORG, ZWEDEN � De ontwikkeling van de Polestar 3 nadert zijn voltooiing, na twee weken lang testen onder extreem warme weersomstandigheden in de Verenigde Arabische Emiraten. De start van de productie staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024. Polestar biedt binnenkort drie modellen aan, inclusief de twee nieuwe SUV�s, de Polestar 3 en Polestar 4.

Polestar 3

Na zijn dynamische debuut op het Goodwood Festival of Speed 2023 in Engeland is het development team in augustus met een aantal prototypes van de Polestar 3 naar de VAE afgereisd om het klimaatbeheersingssysteem te finetunen in de heetste omgevingen. De expeditie vond plaats in de stedelijke metropolen en woestijnen rond Dubai en Abu Dhabi bij temperaturen tot 50 graden Celsius. Deze test is een van de vele extreme weertests die nieuwe modellen van Polestar tijdens de ontwikkeling ondergaan.

Polestar 3

Thomas Ingenlath, CEO van Polestar: �Het ontwikkelings- en testprogramma van de Polestar 3 vordert gestaag en ik verwacht dat de productie in het eerste kwartaal van 2024 gaat starten. Ge�nteresseerden en klanten kunnen op onze retail locaties over de hele wereld zijn grote proporties nu al live ervaren en plaatsnemen in het exclusieve en innovatieve interieur.�

De Polestar 3 is in een geselecteerd aantal Polestar Spaces in 27 markten te bezichtigen. Deze prototype-showcars worden in 2024 aangevuld door exemplaren waarmee testdrives kunnen worden gemaakt. De Polestar 3 is online te bestellen via Polestar.com.

Polestar 3

De Polestar 3 is in Nederland vanaf 4 oktober te bezichtigen in de Spaces in Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Rotterdam. Voor de meest actuele informatie kijk op Polestar.com.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS