Formule 1

Nieuwe McLaren-voorspelling over het gevecht met Max Verstappen: "De pikorde is nog nooit zo krap geweest"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 mei 2024 10:29

Oscar Piastri gelooft dat McLaren de rest van het seizoen bij elke race op jacht kan gaan naar Max Verstappen om mee te doen voor de overwinning, aangezien het in de afgelopen drie rondes op 'drie heel verschillende circuits' op hoog niveau heeft gepresteerd.

Oscar Piastri McLaren F1


Piastri volgde Charles Leclerc op P2 tijdens de Grand Prix van Monaco. Daarmee zette hij de indrukwekkende vooruitgang van het team voort sinds de upgrades tijdens de Grand Prix van Oostenrijk van vorig seizoen.

McLaren is competitief geweest op circuits met verschillende profielen, waarbij Miami, Imola en Monaco allemaal verschillende uitdagingen vormden voor de coureurs en auto's. “Het waren drie heel verschillende circuits in de afgelopen drie races en we zijn op alle circuits competitief geweest. Miami was voor dit jaar waarschijnlijk één van onze slechtste circuits. Imola is ons altijd goed gezind geweest. We hadden daar een heel sterk weekend. En dit weekend in Monaco waren we weer erg snel.”

“We kunnen op elk circuit het vertrouwen hebben in een goede snelheid. Ik heb het gevoel dat we voor onze resultaten niet meer afhankelijk zijn van de hogesnelheidscircuits zoals vorig jaar en dat is heel spannend. De pikorde is nog nooit zo krap geweest, zeker dit weekend niet. Toen we aan de kwalificatie begonnen, dachten we dat elk van de vier teams op pole kon staan. We kunnen elk weekend meedoen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS