Formule 1 • MOTO GP

Nederlandse vedette Collin Veijer behaalt sterk bevochten podium in GP van Frankrijk: 'Geen gekke dingen doen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 mei 2024 20:36

Collin Veijer verovert Le Mans podium! Voor het oog van duizenden en duizenden raceliefhebbers vocht motorcoureur Collin Veijer zondag een felle strijd uit tijdens de Grand Prix van Frankrijk. De Nederlander, die zelfs enige tijd aan de leiding reed, behaalde een sterke bevochten derde plaats en daarmee zijn tweede Moto3 podium op rij.

Collin Veijer GP France podium

Met enkele huiveringwekkende manoeuvres bewees de Nederlandse vedette Collin Veijer opnieuw een harde noot te zijn om te kraken in het Moto3-veld. De 19-jarige coureur reed vanaf het begin naar voren, waar zijn zuivere aanvallen werden afgewisseld met lastige manoeuvres van Daniel Holgado en David Alonso.

De poging om het tempo op te voeren en weg te rijden werd afgeweerd door zijn naaste achtervolgers en dus pushte Veijer hard om het tempo vast te houden. Veijer eindigde uiteindelijk op een sterke derde plaats, slechts 0,242 seconde achter racewinnaar David Alonso, en pakte daarmee opnieuw een podium en 16 waardevolle WK-punten om zijn derde plaats in het wereldkampioenschap te verstevigen.

Collin Veijer GP France


Collin Veijer P3 (+0.242), Moto3 World Championship 2024 – P3 – 62 punten: “Mijn start was zeker niet perfect maar ik probeerde vervolgens in de beginfase van de race kalm te blijven en consistent te zijn. Daarna probeerde ik het tempo van de jongens voor me aan te houden en geen gekke dingen te doen. De laatste ronde was een beetje moeilijk voor me, dit omdat ik wat moeite had met de rechterkant van de band bij het insturen van de bochten. Misschien moeten we de banden in de laatste ronden iets beter zien te managen en de motor een fractie eerder rechtop zetten bij het uitkomen van de bochten. Over het algemeen was het gevoel goed en ik ben blij dat ik weer op het podium sta.”

Veijer en het enige overgebleven Duitse raceteam in het MotoGP wereldkampioenschap nemen van 24 t/m 26 mei deel aan de zesde ronde van het seizoen op F1 Circuit de Barcelona-Catalunya.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS