Autosport NL • Dutch Supercar Challenge

Mooi spektakel Super Car Challenge tijdens Jack’s Racing Day op TT Circuit Assen

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 11 augustus 2021 21:21

De weersomstandigheden op TT Circuit Assen waren allerminst zomers, maar dat belette 45.000 toeschouwers, het maximale aantal dat was toegestaan, niet om naar Jack’s Racing Day te komen. Daarin werden zij niet teleurgesteld, want met name de Supercar Challenge schotelde het publiek twee fantastische races voor waarin men ogen te kort kwam om al het spektakel op de baan te volgen.

Super Car Challenge


GT & Prototypes
De drie Norma’s van Deldiche Racing waren ook op Assen de te kloppen bolides. Equipe Alain Berg en Alex Cascatau deed er alles aan wat ze konden, maar het lukte hen niet het podium te halen en ze zagen in beide races equipe Thomas Piessens en Sam de Jonghe als eerste over de finish komen.

Podium winnaar Max Tubben, Nicky Catsburg en Daan Meijer

Max Tubben won op zaterdag bij de GT’s, nadat Bob Herber achteraf gestraft werd met 30 seconden vanwege een te korte pitstop. Nicky Catsburg werd tweede. Herber won wel Race 2 met zijn snelle Lamborghini Super Trofeo.

2021 Jacks Racing Day Suoercar Challenge


Supersport 1
Marcel van de Maat nam met twee overwinningen revanche na zijn teleurstellende optreden op circuit Zolder. Maar de lachende tweede in beide races was equipe Dennis de Borst en Stan van Oord, want met een tweede plek in beide races deden ze uitstekende zaken voor het klassement. Zij leverden met name in de eerste race een mooi gevecht met hun titelconcurrenten Robert en Benjamin van den Berg, die helaas in de tweede race uitvielen.

2021 Jacks Racing Day Supercar Challenge


Supersport 2
Robin en Jerome Greenhalgh waren in beide races in hun Radical SR1 te sterk voor het gelegenheidsduo Cees Lubbers en Ricardo van der Ende in de BMW E36 GTR.

Sport
Mark Wieringa stuurde zijn Zilhouette in de eerste race soeverein naar de zege, maar kon dat in de tweede race niet herhalen omdat zijn linker achterwiel afbrak. De tweede race werd gewonnen door de Belgische equipe Chris Voet en Bart van den Broeck, die in verband met de Corona-maatregelen de kwalificatie op vrijdag niet konden rijden, maar ondanks de laatste startplek toch het hele veld in de Sportklasse wist te passeren.

Het zesde evenement van dit seizoen is opnieuw op TT Circuit Assen, dit keer tijdens het DTM raceweekend. Van 17 tot en met 19 september komen alle divisies in actie.

Super Car Challenge

Een uitgebreid filmverslag van Jack’s Racing Day op Assen wordt uitgezonden op RTL7. De uitzending is op zondag 19 september van 14.00 tot 14.30 uur, de herhaling is op zaterdag 25 september op dezelfde tijd.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS