Autosport Internationaal Toerwagens • Speedcar Series

Miljoenen aan prijzengeld moet grote namen trekken

Uitgegeven door Casper Bekking • 29 oktober 2008 11:01

De Speedcar Series heeft het prijzengeld voor de deelnemende teams verhoogd om zo de klasse aantrekkelijker te maken. De prijzenpot is verhoogd naar drie miljoen dollar, waarvan een half miljoen voor de kampioen bij de rijders en een half miljoen voor de constructeurkampioen. Daarnaast kunnen de coureurs per race een bedrag winnen. Bovendien krijgt de polesitter een bonus van 10.000 dollar. De serie rijdt enkele malen in het voorprogramma van de F1, en de overige races tijdens de Grand Racing events.

Na een succesvol eerste seizoen probeert de organisatie op deze manier meer teams en klinkende namen aan te trekken. Al deze informatie werd bekendgemaakt in de 'Team Entry information pack'. Hier stond verder in vermeld dat teams komend seizoen twee bolides kunnen leasen van de organisatie. Bovendien worden dan alle technische onderdelen geleverd, inclusief ondersteuning vanuit de klasse.

Ook werd bekendgemaakt dat per bolide acht onboard camera’s worden bevestigd en de races worden geproduceerd door Formula One Communications. MP&Silva distribueren de tv-rechten. Tenslotte bevatte het information pack de voorlopige kalender voor het tweede seizoen.

Voorlopige kalender

Date              Circuit        Country      Event
05-06 December Dubai UAE Grand Racing
23-24 January Sakhir Bahrain Grand Racing
27-28 February Dubai UAE Grand Racing
04-05 April Sepang Malaysia F1 Grand Prix
18-19 April Sakhir Bahrain F1 Grand Prix
24-25 April Dubai UAE Grand Racing

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS