Autosport Internationaal Toerwagens • Speedcar Series

Alesi scoort sensationele dubbel in Dubai

Uitgegeven door Casper Bekking • 28 februari 2009 14:38

Jean Alesi heeft ook de tweede race van het weekend in de Speedcar Series op zijn naam geschreven. De voormalig F1-coureur won vrijdag race 1 en moest daardoor in de tweede wedstrijd vanaf de achtste plaats starten. Een geweldige opmars op de Dubai Autodrome leverde hem uiteindelijk een welverdiende overwinning op, en klimt daardoor naar de derde plaats in de tussenstand.


Polesitter Damien Pasini kende een goede start maar was te vroeg weg, waardoor hij een drive-through penalty opgelegd kreeg. Bovendien spinde hij in de eerste ronde en viel direct terug tot het achterveld. Hierdoor kwam de leiding in handen van kampioenschapleider Morbidelli. Alesi begon aan een schitterende opmars en passeerde respectievelijk Zoechling, Liuzzi, Terrien en Frentzen. Ondertussen zette de Fransman nog de snelste rondetijd neer. Halfweg de race vond Alesi de aansluiting bij Herbert voor de tweede plaats. Zijn bolide begon echter olie te lekken waardoor zich regelmatig donkere rookwolken ontwikkelde. Dit maakte zijn opmars nog spectaculairder.


Alesi was echter onhoudbaar en passeerde ook Herbert eenvoudig. Een gat van twee seconden scheidde hem van de leider in de race, maar binnen zienderogen was ook dit gat gedicht. Met nog acht ronden te gaan was ook Morbidelli kansloos en ging de Fransman op weg naar de finishvlag. De enige vraag was of zijn motor het vol zou houden tot de finish, maar het lot was hem goed gezind en zo won hij zijn tweede race van het weekend. "Het was een geweldige race!", verklaarde de dolblije winnaar na afloop. "Ik moet zeggen dat Gianni en Johnny ontzettend fair hebben gereden en begrepen dat ik de snelste man op de baan was. Ik denk dat het een mooie show is geweest. Wat betreft de rookontwikkeling; ik heb geen flauw idee wat het was! Ik dacht: ik ga door totdat de bolide ermee ophoudt of ik zie de geblokte vlag als eerste."


Uitslag race 2
Pos  Driver        Team               Laps  Time / Gap
1 J. Alesi HPR 24 41:26.780
2 G. Morbidelli Palm Racing 24 3.839
3 J. Herbert JMB 24 5.608
4 H. Frentzen Team Lavaggi 24 7.187
5 D. Terrien Durango 24 12.883
6 T. Biagi Palm Beach 24 18.160
7 M. Lee HPR 24 25.441
8 M. Melandri Team Lavaggi 24 35.281
9 D. Pasini JMB 24 41.962
10 C. Zoechling Continental Circus 24 1:41.270
11 R. Azzam UP Team 23 1 lap
12 E. Charles Continental Circus 24 1 Lap


Fastest Lap
J. Alesi - HPR 1:42.438 on lap 8




Luiz Razia rijdt komend seizoen als teamgenoot van Andreas Zuber bij het GP2-team Fisichella Motor Sport International. De 20-jarige Braziliaan rijdt momenteel voor Arden in de GP2 Asia Series waar hij als beste klassering een zesde plaats in Losail behaalde. Razia reed eerder al voor het Euro3000-team van de Force India F1-coureur Fisichella, en destijds eindigde hij als derde in het kampioenschap.


Teambaas Paolo Coloni ziet Zuber en Razia als ideale line-up: "Luiz is nu definitief bevestigd en we hebben voor komend seizoen een dream team. We hebben in Andreas een ervaren coureur en daarnaast de jonge, talentvolle Luiz. Als teambaas kan je niet meer verlangen dat deze twee rijders binnen je team. Razia heeft zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld en heeft recht op een plaats in de GP2. Hij heeft zijn snelheid in de GP2 Asia Series bewezen en we rekenen erop dat hij komend seizoen veel punten voor FMSI gaat halen."

Ook Razia kijkt uit naar het aanstaande seizoen: "Tijdens de tests na afloop van het 2008-seizoen had ik de mogelijkheid een dag voor FMSI te testen en ik had direct een goed gevoel over het team en de auto. Ik denk dat het team zich snel ontwikkelt en ik hoop regelmatig te kunnen strijden voor punten en podiumplaatsen. Mijn intentie is om volledig gebruik te maken van het feit dat ik race bij een zeer ervaren team met een ervaren, sterke teamgenoot."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS