Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Mick Schumacher dankbaar: "Ik besef nog niet helemaal dat ik kampioen ben geworden"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 6 december 2020 14:24

Mick Schumacher mag zich de nieuwe Formule 2 kampioen noemen. Tijdens de laatste sprintrace van het Formule 2 seizoen ging de strijd nog tussen Schumacher en Callum Ilott. Ilott scoorde net als Mick Schumacher geen punten en dus werd laatst genoemde kampioen. De nieuwe kampioen vond het zelf jammer dat hij het kampioenschap niet kon eindigen met een betere race, maar de zoon van de legendarische Michael Schumacher was toch onwijs trots en blij met het binnenhalen van het kampioenschap.

Mick Schumacher Champion FIA F2

"Het zou beter voelen als ik een goede race had gehad, maar we hebben genoeg gedaan om dit te bereiken. Dat ik kampioen ben geworden dat is natuurlijk geweldig, maar ik heb het allemaal te danken aan het team. Die hebben zo ontzettend hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Ik weet niet precies wat er gebeurde tijdens de race. Wel hadden we veel last van de wind. Ik verremde me een paar keer en merkte dat de banden het erg zwaar hadden. Mijn achterbanden gingen er helemaal aan, dus moest ik echt iets doen. Ik was echt bang om binnen te komen, maar verder rijden kon ook niet', liet Mick Schumacher weten.

"Gelukkig onthouden de meeste mensen dat ik kampioen ben geworden en niet hoe de laatste race ging. Ik ben echt een beetje overweldigd. Ik besef het nog niet helemaal. Ik ben zo dankbaar voor mijn team. Ik heb iedereen goed leren kennen en ze zijn echt vrienden van me geworden. Ik hou gewoon van ze. De mensen in mijn team, maar ook de mede coureurs in deze klasse zijn gewoon geweldig. De concurrentie was echt moordend in deze klasse. Het team van Carlin heeft het ook echt geweldig gedaan. Het seizoen was echt heel erg zwaar, maar dat er strijd is maakt het ook erg leuk. Hierdoor moest ik extra hard werken om iedereen voor te blijven".

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS