Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Mercedes Maybach lanceert zijn eerste plug-in hybrid model

Uitgegeven door Deni Volkers • 12 februari 2023 19:09

Sinds Wilhelm en Karl Maybach in 1921 begonnen met het bouwen van auto's wordt het merk Mercedes-Maybach beschouwd als de benchmark voor auto-luxe, stijl en status. Hun doel was om "het allerbeste van het allerbeste" te creëren, een streven dat tot op de dag van vandaag kenmerkend is voor de unieke uitstraling van Mercedes-Maybach. Het legendarische merk vindt zichzelf voortdurend opnieuw uit om de hoogste verwachtingen van het buitengewone te overtreffen. Met succes: de huidige Mercedes-Maybach S-Klasse kent sinds zijn marktintroductie in 2021 een gestaag groeiende vraag.

Mercedes Maybach Plug-in hybrid

"Met ons eerste plug-in hybrid model combineren we de voor Maybach typische luxebeleving met emissievrij lokaal rijden in de elektrische rijmodus. De Mercedes-Maybach S 580 e vertegenwoordigt een cruciale stap in de transformatie van ons erfgoedmerk naar een elektrische toekomst. We zullen ons eerste volledig elektrische model al in 2023 presenteren."

Daniel Lescow, Hoofd Mercedes-Maybach bij Mercedes Benz Group AG

Mercedes Maybach Plug-in hybrid

De Mercedes-Maybach S 580 e opent een nog indrukwekkender ervaring van stilte. In de puur elektrische rijmodus wordt het toch al uitzonderlijk stille interieur nog stiller. De sedan glijdt vrijwel geruisloos en zonder lokale emissies voort. Elektrospecifieke voorzieningen zijn discreet geďntegreerd met typische Maybach-expertise, zoals de verborgen laadaansluiting aan de linkerkant van de auto en blauwe kleuraccenten in de koplampen of de laadtoestand van de accu op het instrumentenpaneel.

De basis van de hybrid aandrijving is een uiterst efficiënte zescilinder lijnmotor van de huidige generatie Mercedes Benz benzinemotoren, die krachtige prestaties van 270 kW/367 pk combineert met een laag brandstofverbruik en lage uitlaatgasemissies. Een gecombineerd systeemvermogen van 375 kW/510 pk en een maximumkoppel van 750 Nm garanderen superieure rijprestaties. Het maximumkoppel van 440 Nm van de elektromotor is onmiddellijk beschikbaar vanaf de eerste motoromwenteling, wat resulteert in een snelle acceleratie en een dynamisch rijgedrag. De Mercedes-Maybach S 580 e accelereert van 0-100 km/u in 5,1 seconden.

Een 11 kW lader is standaard voorzien voor driefasig opladen via het wisselstroomnet. Een 60 kW DC-lader voor snelladen met gelijkstroom is als optie leverbaar. Zelfs als de accu bijna helemaal leeg is, kan met deze lader in ongeveer 30 minuten een volledige lading worden bereikt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS