Formule 1

Mercedes teambaas Toto Wolff: "Het blijft een beetje een mysterie om..."

Uitgegeven door Peter Vader • 18 november 2023 21:07

LAS VEGAS - Toto Wolff, teambaas en CEO van het Mercedes AMG Petronas Formula One Team, analyseerde de moeizame kwalificatiesessie en zei erover: “Het blijft een beetje een mysterie om de banden in het juiste venster te krijgen. Je kunt het verschil zien vandaag tussen het correct en niet zo correct krijgen van onze twee auto's. We zagen het eerder al in FP3 en het is erg moeilijk om te optimaliseren. Lewis had in zijn laatste ronde geen grip meer. Ik denk dat we het eigenlijk hebben over slechts een paar graden Celsius tussen het hebben van grip en het niet hebben van grip. Je kunt dit ook zien aan de paar verrassende eliminaties tijdens de kwalificaties. Aan de andere kant reden de Ferrari's allebei verbluffende ronden en waren ze terecht de snelste.”

Lewis_Hamilton_GP_Las_Vegas_Q2

Wolff vervolgde: “Het zal van cruciaal belang zijn om de banden goed te beheren tijdens de race van morgen, aangezien we in de praktijk veel korrelvorming hebben gezien, verspreid over het hele veld. We zullen in de beginfase geduld moeten hebben en van daaruit verder moeten gaan. We verwachten dat Leclerc en Verstappen, die voor George starten, heel snel zullen zijn, maar we zullen zien wat we kunnen doen.”

Toto_Wolff_niet_blij F1 Mercedes
Toto Wolff analyseerde de moeizame kwalificatiesessie en zei erover: “Het blijft een beetje een mysterie om de banden in het juiste venster te krijgen"Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS