Formule 1

Max Verstappen wordt gewaarschuwd door Damon Hil voor Lewis Hamilton voor de GP van Singapore

Uitgegeven door Peter Vader • 22 september 2022 17:11 • Print artikel

Max Verstappen heeft een indrukwekkende voorsprong van 116 punten in het F1-wereldkampioenschap, maar wordt desondanks gewaarschuwd voor Lewis Hamilton zowel als voor Charles Leclerc. Verstappen’s twee tegenstanders in de titelstrijd zouden het gat naar Red Bull wel eens kunnen dichten als Red Bull de ontwikkeling van hun auto stopzet, aldus 'pro-Lewis' F1-analist Damon Hill. De wereldkampioen van 1996 waarschuwde Red Bull dat het zou kunnen "verzinken in drijfzand" als ze stilstaan en hun auto niet blijven upgraden. Deze bewering komt nadat geruchten suggereren dat een nieuw, lichter chassis voor de Red Bull is geschrapt, ondanks dat het getipt is om volgend weekend in Singapore zijn debuut zou maken.

Verstappen_winnaar_podium GP Italy Monza

Stilstaan is achteruitgaan
In de podcast van F1 Nation zei hij: "Als je stilstaat, word je in deze sport in een seconde in de Formule 1 voorbijgestreefd. Je gaat letterlijk wegzakken in drijfzand. Dus de druk is er voor iedereen, zelfs als ze winnen, de druk is meedogenloos. Als ze deze auto nu niet verder ontwikkelen, denk ik dat Ferrari en Mercedes hen voorbij zijn tegen de tijd dat je in Abu Dhabi aankomt." Na de Belgische Grand Prix gaf Verstappen toe dat het team werkte aan een lichter chassis dat later in het seizoen zou worden geďntroduceerd. Dit chassis zou ongeveer vijf kilogram lichter zijn. Maar anonieme bronnen beweren dat het team crashtests heeft uitgevoerd met het nieuwe chassis, maar nu aarzelt om het te introduceren.

Voor volgend jaar?
Het kan nu worden bewaard voor de auto van volgend jaar om de oppositie in 2023 een stap voor te blijven. Red Bull-baas Christian Horner heeft echter ontkend dat het team aan een nieuw chassis werkte en door moest gaan met wat ze hadden. Hij waarschuwde ook zijn Red Bull-crew dat ze voor een moeilijke uitdaging in Singapore staan, omdat hij suggereerde dat Ferrari en Leclerc waarschijnlijk toch weer dichterbij zullen zijn geslopen. Horner lichtte toe in een bericht van Express: “Nou, ik weet niet waar deze geruchten vandaan komen. Maar nee, er zijn geen plannen om een lichter chassis te introduceren. Dus weet je, we gaan gewoon door. We zijn in goede vorm.”

Wie pakt P2?
Als je de Italiaanse media erop naleest dan wordt van Ferrari verwacht dat ze inderdaad sneller zullen zijn in Singapore. De oorzaak hiervan zal waarschijnlijk een verbeterde vloer en nieuwe vleugels zijn. Een tweede Ferrari-update zou rond de Mexicaanse Grand Prix moeten plaatsvinden. Mercedes heeft ook zijn zinnen gezet op een succes, aangezien ze zich nu richten op de tweede plaatsen in het coureurs- en constructeurskampioenschap.

Verstappen_rechte_eind_Monza F! Red BullBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS