Formule 1

Max Verstappen hekelt kritiek van Lewis Hamilton: "Ik kan er niet van slapen"

Uitgegeven door Bart • 23 september 2021 17:21

Lewis Hamilton was na hun onderlinge crash in Monza verbolgen over het feit dat Max Verstappen terug naar de pits liep zonder te informeren hoe het met hem gesteld was. In aanloop naar de Grand Prix van Rusland ging het nog even over dat incident en de kritiek die Verstappen te verduren kreeg. Onder meer van racelegende Jackie Stewart. Hamilton zelf beweerde dat de druk wel eens te groot zou kunnen worden voor Verstappen.

Crash Verstappen Hamilton


"Ja, ik ben zo nerveus. Ik kan er niet van slapen. Het is vreselijk om voor de titel te vechten", zo tekent De Telegraaf op uit de mond van Verstappen. "Iedereen die mij kent, weet dat ik vrij relaxed ben in dit soort dingen. Het geeft juist een geweldig gevoel dat ik nu zo’n goede auto heb. Door dit soort uitspraken blijkt dat hij mij niet goed kent. Dat hoeft ook niet, ik hoef hem ook niet goed te kennen.”

Verstappen is het nog steeds niet eens met de gridstraf van drie plaatsen. "Daar was ik verbaasd over, maar uiteindelijk beslissen de stewards dat. Ik heb mijn eigen kijk op het incident, maar we maken er het beste van."

In de Britse pers klonk kritiek dat Verstappen niet ging kijken bij Hamilton. Verstappen: "Het blijkt maar weer hoeveel hypocrieten er zijn in de wereld. Lewis was nog aan het proberen om weg te rijden, dat doe je niet als je niet oké bent. Een dag later vloog hij alweer naar New York. Alles was onder controle, ook al tijdens dat moment."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS