Formule 1

Max Verstappen heeft 12 punten voorsprong: "Mexico en BraziliŽ worden cruciaal voor het kampioenschap"

Uitgegeven door Bart • 25 oktober 2021 18:10 • Print artikel

Max Verstappen deed zondag uitstekende zaken in de strijd om de wereldtitel in de Formule 1. In Amerika bleef hij rivaal Lewis Hamilton nipt voor en daardoor is het gat gegroeid tot 12 punten. Met de races in Mexico en BraziliŽ in het vooruitzicht hoopt Verstappen nog een grote stap te zetten.

Max Verstappen


Na afloop keek Verstappen voor de camera van Ziggo Sport terug op zijn race op het Circuit of the Americas. "Het was zeker niet makkelijk. Op de mediums zag het er allemaal goed uit, maar op de harde band had Mercedes echt wel een goede snelheid. We waren agressief met de strategie en daardoor kwamen we ervoor, maar ik had aan het einde van de stints weinig banden meer over. Het pakte net goed genoeg uit."

Verstappen wordt geprezen als koele kikker en voelde ook nu geen druk van Hamilton. "Je kunt er toch niks aan veranderen. Ik moest gewoon op mezelf letten en geen fouten maken. Dat was belangrijk. In de laatste rondjes moest ik goed uit bocht 1 komen en dan goed door die snelle bochten gaan. Dan zou het wel goed komen. Met nog twee ronden te gaan zat ineens die Haas voor me en daar verloor ik wat tijd in het belangrijke deel van de derde sector. Uiteindelijk heeft het goed uitgepakt, maar dat maakte het wel wat spannender."

"Ik ben heel blij dat we hier weer punten zijn uitgelopen, want we hadden hier heel makkelijk een achterstand op kunnen lopen", vervolgde Verstappen die al uitkijkt naar de races in Mexico en BraziliŽ waar de Red Bull normaal gesproken erg goed voor de dag komt. "Nu moeten we proberen om daar een voordeel te behalen. Die twee races zijn heel cruciaal voor het kampioenschap."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS